Gran Recapte 2022. Suma't al voluntariat!


A Dosrius necessitem voluntariat durant el GRAN RECAPTE 2022Apunta't! 

 www.granrecapte.com/ca/voluntariat/


Gran Recapte

És una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

Enguany se celebrarà la 14ª edició en un format mixt, torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat:

25 i 26 de novembre recollida física d’aliments a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya (s’afegirà el diumege 27 en aquells establiments que estiguin oberts)

Del 25 de novembre al 6 de desembre donacions monetàries a la línea de caixa dels establiments i al web www.granrecapte.com

L’objectiu de la campanya és informar sensibilitzar la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any.

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. Necessitem oli, llet i conserves (peix i verdures). Son aliments que no ens arriben a través de la lluita contra el malbaratament alimentari.

L'any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d'aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.


El voluntariat en el Gran Recapte: peça clau

Les persones voluntàries seran presents als punts de recollida el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre a l'entrada de la botiga i portant una armilla identificativa del Banc dels Aliments; faran torns de 4 hores cobrint les botigues més significatives (un miler aproximadament).

Les seves funcions seran engrescar a la clientela a fer donacions físiques d'aliments als punts de recollida remarcant als donants quins son els aliments més idonis (oli, llet, conserves de peix i verdures), evitant al màxim l'aliment fresc i refrigerat, donar informació sobre la funció del Banc dels Aliments i sobre la situació de precarietat alimentària al nostre entorn. No es podran acceptar donacions en diners o xecs. En el supòsit que les persones insisteixin se les hauria d'adreçar a les línies de caixa o bé fer una donació al web granrecapte.com. Una vegada s'acceptin les aportacions físiques s'hauran de dipositar a les banyeres i també recuperar les bosses de tela per poder reutilitzar-les. 


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil