Queda prohibit encendre foc del 15 de març al 15 d’octubre


 

Us informem que durant el període comprès entre el 15 de març de 2021 i el 15 d’octubre de 2021, en virtut de l’article 15 del decret 64/1995 de 7 de març de Prevenció d’Incendis Forestals, resta prohibit en tot el terme municipal:
📌Primer. Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà cremar: rostoll, marges i restes d’aprofitaments forestals o de jardineria. Fer focs d’esbarjo. Queda exclosa la prohibició dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització de fogons de gas i barbacoes d’obra amb mataguspires. Queda totalment prohibit utilitzar barbacoes sense mataguspires.
📌 Segon. Si algun veí té la necessitat de fer foc podrà demanar autorització al Departament de Medi Ambient – Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
📌 Tercer. Dintre de les urbanitzacions estarà totalment prohibit llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, ni tampoc a prop de zones amb vegetació propera al nucli urbà.


Recordeu que aquest tipus de barbacoa no compleix normativa i per tant no es pot fer servir del 15/03 al 15/10 en terrenys forestals i en els 500 metres del seu voltant.
Les barbacoes han de ser d'obra, tancades per 3 parets, amb mataguspires a la xemeneia (planxa metàlica amb forats de 7 mm max.). El voltant a 5m ha d'estar lliure de vegetació. Cal disposar d'aigua a prop de la barbacoa, que permeti apagar les brases i un petit incendi.



Font: ADF Serra de Marina
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil