La seguretat, una qüestió prioritària. Debat a fons a Dosrius




El govern de Dosrius ha anunciat un debat a fons per analitzar els greus incidents de diumenge a la matinada, durant la Nit Jove, i assegurar que no es puguin tornar a repetir en properes edicions d'una festa que, segons afirma el regidor de Cultura, té la continuïtat assegurada. És el mínim que calia esperar després d'uns fets que posen de manifest fins a quin punt la seguretat resulta important a l'hora de prevenir incidents en una festa juvenil que s'allarga fins a altes hores de la nit, i més encara quan qui l'organitza és un ajuntament. Els joves, de Dosrius o d'on sigui, tenen tot el dret a tenir el seu espai en les festes majors o de qualsevol tipus, però tots hem d'entendre –ells també– que la seguretat és una qüestió prioritària.

Font: El Punt Avui. Edició Maresme, 08/09/2016 - Ricard Palou Serrano

Els aldarulls fan acabar abans d'hora la Nit Jove de Dosrius

El discjòquei va rebre una pedrada del públic i es va donar per acabada la festa, amb la protesta dels espectadors i l'inici de baralles

Un jove ferit greument va haver de ser traslladat a l'hospital


Dosrius va tenir diumenge a la matinada un final sobtat i violent de la Nit Jove. Segons explica el regidor de Cultura, Jordi Reñé (PAC), i es recull en un comunicat penjat al web de l'Ajuntament, la festa es va desenvolupar amb normalitat durant la primera part, en què va actuar el grup Doctor Prats. “Al voltant de 800 persones es van aplegar a la zona de Can Batlle”, assenyala. El programa de festa major incloïa una segona actuació d'un discjòquei que havia de continuar amb la música fins a les cinc de la matinada. “Poc abans de les quatre, algú va llançar una pedra al discjòquei, que va rebre l'impacte i va donar per acabada l'actuació”, recorda el regidor, que hi afegeix que “davant la situació es va decidir suspendre del tot l'espectacle i posar punt i final a l'acte”. La decisió presa per l'organització va provocar la reacció irada de part del públic, que va començar a cridar i a causar aldarulls. “Diferents grups van començar a barallar-se i la policia local va intervenir per intentar calmar els ànims”, puntualitza Reñé, que precisa que va ser llavors quan els agents van alertar els Mossos, que van enviar efectius a la zona de la festa, tot i que finalment no van haver d'intervenir.
Les baralles van acabar amb diversos ferits lleus que van ser atesos al mateix lloc dels fets i un de greu que va haver de ser traslladat a l'hospital de Mataró, on ahir va rebre l'alta, segons explica el regidor de Cultura, que lamenta que “certs grups, també d'altres poblacions, vinguin a Dosrius amb la idea de rebentar la festa”. La Nit Jove es va tancar també amb destrosses en el mobiliari urbà i vidres de diversos vehicles estacionats a la zona trencats
Resposta a la xarxa
El comunicat de l'Ajuntament ha generat una allau de crítiques a través de les xarxes socials en què s'acusa el consistori de tergiversar els fets i culpabilitzar el jovent de la batalla campal. “A les diferents edicions de la Nit Jove hi ha hagut petits episodis puntuals d'aldarulls sense importància, però la d'aquest any mereix un debat a fons”, avança el regidor. Jordi Reñé, però, manté que en cap cas es planteja la suspensió de la festa i que té la continuïtat “assegurada”. “Al govern apostem per una programació adreçada al públic jove, però hem d'evitar que successos com els de diumenge tornin a passar”, declara.

LA FRASE

La continuïtat de la Nit Jove està garantida, però els aldarulls no es poden tornar a produir
Jordi Reñé (PAC)
REGIDOR DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE DOSRIUS

Font: El Punt Avui, Edició Maresme. 08/09/2016. Teresa Màrquez 
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil