Restablerta la normalitat a l'alberg de Canyamars després d'una fuita lleu de productes químics a la piscina a conseqüència d'un error humà

 
 
Tots els menors que han estat traslladats a l’Hospital de Mataró en observació tornaran avui mateix a l’alberg per reprendre les activitats programades
 
La situació de normalitat ha tornat a l’alberg Mas Silvestre de Canyamars (Dosrius, el Maresme) després que aquest migdia s’hagi produït una fuita lleu de productes químics a la piscina a conseqüència d’un error humà, fet que ha obligat a atendre 21 nens i una persona adulta que es trobaven a la zona en el moment dels fets. Del total d’afectats 12 nens i l’adult han estat donats d’alta pels serveis d’emergències al mateix alberg i 9 més han estat traslladats a l’Hospital de Mataró per precaució i mantenir-los en observació, tenint en compte que alguns pateixen al·lèrgies o asma.
 
La previsió és que tots els nens atesos -tots ells amb afectacions lleus- tornin avui mateix a l’alberg i reprenguin les activitats amb normalitat. L’alberg Mas Silvestre ha aplicat els protocols d’emergència per l’incident i han funcionat adequadament. L’origen d’aquest episodi es troba en una errada humana arran de la manipulació de productes químics a l’armari exterior de la piscina i a la sala de màquines, després que una relliscada i un posterior vessament ha provocat una barreja de productes i un petit núvol de gas.
 
El vent ha facilitat que el núvol es desplacés a una alçada d’uns vint centímetres pel damunt de la piscina afectant a aquells usuaris que es trobaven a l’interior. En detectar aquest fet els adults que es trobaven en aquell moment a l’espai han evacuat d’urgència la piscina i han traslladat els nens a la zona principal de l’alberg on han començat a atendre’ls tot seguint les instruccions dels serveis d’emergència que han arribat ràpidament. Prèviament s’havia trucat al 112.
 
L’Agència Catalana de la Joventut, per mitjà de Xanascat (Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya), s’ha posat en contacte amb les escoles que estan fent ús aquests dies de l’alberg per explicar la situació i el retorn a la normalitat, així com amb l’Ajuntament per fer un seguiment de la situació. Xanascat també revisarà els protocols de manipulació d’aquests productes i ha obert un expedient informatiu.
 
Font: Sala de Premsa, Generalitat de Catalunya
 
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil