Dosrius a la portada de "El Punt Avui": L'Estat impugna la quota de l'Ajuntament de Dosrius a l'AMI



La delegació del govern espanyol ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el pagament de la quota de l'Ajuntament de Dosrius a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l'any 2015.

L'Estat impugna en concret la modificació de pressupost que va aprovar el consistori per fer front a aquest pagament. La mesura, així com la proposta d'adhesió a l'AMI es va aprovar per majoria absoluta amb els vots d'ERC i els independents PAC i GIR. L'executiu espanyol al·lega que els ajuntaments no poden “estar al servei de projectes polítics que promoguin l'autodeterminació”.
Per la seva banda, l'alcalde Dosrius, Marc Bosch, considera que el recurs de la delegació és “absurd i contradictori i atempta clarament contra l'autonomia local”.

Dosrius es va adherir a l'AMI el juliol de 2015, segons un acord de ple que va tenir el suport d'ERC, la PAC i el GIR, l'abstenció del PSC i el vot en contra de l'únic regidor del PP. La quota anual a la que ha de fer front el consistori és de 750 euros. El consistori va pagar la meitat d'aquesta quota el primer any, ja que l'ingrés de Dosrius a l'associació es va fer durant el segon semestre de l'any.
Els serveis jurídics de l'Associació de Municipis per la Independència assumiran la defensa de l'Ajuntament de Dosrius.

Font: El Punt Avui - Edició Maresme, 17 de març de 2016

Madrid impugna el pagament de la quota de l'Ajuntament de Dosrius a l'AMI

La delegació del govern espanyol ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el pagament de la quota de l'Ajuntament de Dosrius a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l'any 2015. En concret, l'Estat s'oposa a la modificació de pressupost que va aprovar el consistori per fer front a aquest pagament. La mesura, així com la proposta d'adhesió a l'AMI es va aprovar per majoria absoluta amb els vots d'ERC i els independents PAC i GIR. L'Estat al·lega que els ajuntaments no poden "estar al servei de projectes polítics que promoguin l'autodeterminació". Per la seva banda, l'alcalde, Marc Bosch, considera que la impugnació del govern espanyol és "absurd i contradictori i atempta clarament contra l'autonomia local".
Dosrius es va adherir a l'AMI el juliol de 2015, segons un acord de ple que va tenir el suport d'ERC, la PAC i el GIR, l'abstenció del PSC i el vot en contra de l'únic regidor del PP. La quota anual a la que ha de fer front el consistori és de 750 euros, malgrat el primer any es va pagar la meitat perquè l'ingrés de l'Ajuntament de Dosrius es va fer durant el segon semestre de l'any.

Els serveis jurídics de l'Associació de Municipis per la Independència assumiran la defensa de l'Ajuntament de Dosrius. 

 

Font: El Món, 16 de març de 2016

 




+ Info 
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil