8 de març. Manifest del Dia de la Dona




Lectura del manifest oficial del dia internacional de les dones.        
Lloc: Ajuntament de Dosrius.      
Hora: 12.00h


8 DE MARÇ DE 2016, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
“FEMINITZANT EL MÓN LOCAL” - Diputació Barcelona

Avui, 8 de març de 2016 necessitem recordar que les dones continuem movent el món i necessitem més que mai els feminismes com a motor de canvi. Així ho van  fer, a  principis  del  segle  XX,  les  obreres  de  la  fàbrica  tèxtil Cotton a  New York  reclamant  igualtat  de  sou  i  millors condicions  laborals.  Avui, ja  al  segle XXI, ens adonem que les dones del nostre país cobren un 25% menys que els homes,  ocupen  la  majoria  dels contractes  a  temps  parcial  i  dediquen  el  triple d’hores que els homes a les tasques no remunerades de la llar.

Les dones som la meitat de la població i no un grup minoritari. Som i hem sigut agents actives en la construcció de la societat i no ens podem pas conformar a que  la  nostres  vides  siguin  tan sols  un  capítol  al  final  dels  llibres  o  que  ni  en formem part.

Des del  món   municipal   portem   més   de   25   anys   treballant   per recuperar  el  llegat  de  les  nostres  àvies,  per  millorar  la  vida  de  les
nostres mares i reconèixer tot el seu treball, i, sobretot, per facilitar el camí  de  les  nostres  filles,  intentant  remoure  els  obstacles  que  es  trobaran pel camí i teixint xarxes de justícia i oportunitats per a elles. 

Definitivament, han estat diverses les aportacions de les dones que han canviat la  manera  de fer dels municipis i la seva política, però moltes d’elles  sovint queden  en  l’anonimat: el  lideratge  de  les  regidories  d’igualtat,  la  lluita  dels moviments  de dones  i  veïnatge,  la  recuperació  de  protagonistes de  la  història local, del món artístic, educatiu, esportiu i de comerç local.

Tot  i  els  avenços  fets,  el  dia  a  dia  en els  municipis  i  els estudis  sobre  la temàtica ens mostren que encara existeixen desigualtats en els diferents àmbits de la vida com en els treballs, la cura, l’educació les cultures i les famílies. Els estereotips i la ridiculització de les dones que ocupen llocs de poder i lideratge social en les xarxes socials reforcen que el sistema continua sent sexista.

Per això, l’aprovació d’aquest  any  de  la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes  (Llei  17/2015) marca  el  compromís  polític  i  la  necessitat  de  fer  el desplegament dels recursos necessaris per implementar-la.

Així doncs, avui 8 de març volem reforçar l’aposta del món local per la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones així com el reconeixement del seu llegat, claus per construir una societat més justa i digna per tothom.

8 de març de 2016

Diputació Barcelona
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil