Tal dia com avui de 1914 (4 de febrer) neix a Dosrius Esteve Albert i Corp

Poeta, autor teatral, historiador i promotor cultural. Pagès, del món rural en va heretar l'essència de la terra i  les coses senzilles. Catalanista  independentista va mobilitzar-se per salvar la catalanitat amenaçada per la repressió franquista i pel nou model econòmic social que destruïa el vell saber. Fou un cristià i revolucionari convençut que el cristianisme i l'anarquisme són compatibles.
Com a escriptor, Albert produí més de seixanta muntatges escènics, sempre recuperant episodis de la història de Catalunya amb la màxima participació  de la gent del territori. Encara es mantenen vius el Retaule de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell i Bandera de Catalunya a Bellcaire d'Empordà. També escrigué una vintena de llibres d'història, molts dels quals de temàtica andorrana, i una desena de llibres de poesia que tracten de sentiments personals, d'exaltació de la natura, d'història i tradicions catalanes. Finalment, també fou autor d'una gran quantitat d'articles, pròlegs i introduccions que resten dispersos.
Font: Viquipèdia 


Us deixem amb l'homenatge que es va fer el 30 de juny de 2014 a l'Ateneu Barcelonès.
Una visió àmplia sobre la vida i l’obra d’un personatge polifacètic de la cultura i la política catalanes en el centenari del seu naixement: poeta, historiador, folklorista, assagista, creador d’espectacles teatromusicals sobre la història de Catalunya, etc. 


https://youtu.be/tycyFAHYdm0
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil