Dijous gras o dijous llarder
Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.
Una coca típica de Reus i comarca el Dijous gras, és l'anomenada coca d'ou, no només perquè porta ou entre els seus ingredients, sinó, sobretot, perquè se li afegeix una barreja d'ou i sucre pel damunt, que qualla al forn durant els últims minuts de cocció de la massa.
El dijous de les comares és el dijous anterior al dijous llarder i dos dijous anteriors al dijous gras és el dijous dels compares. Actualment es llancen ous, a vegades confrontant actes vandàlics, introduint així l'arribada de carnaval.
El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn.
Font: Viquipèdia
Entradas Recents
El que + Sona (#TRENDINGTOPIC)
El més vist (aquesta setmana)
-
En l'acte es farà d'una glossa d'Esteve Albert per part del president del Centre d'Estudis Esteve Albert i Corp, Josep Pui...
-
L’esdeveniment popular organitzat per l’Ajuntament de Dosrius amb el suport del teixit associatiu local oferirà a tots els veïns i veïnes un...
-
2 de desembre de 2023 Espectacle "Roig quasi invisible" amb Sherezade Bardají A càrrec de l'Associació de Dones de Dosrius, Ca...
-
A la comarca del Maresme el nombre d'aturats és de 20.978, 190 més que al mes d'octubre. La taxa d'atur registral el mes d'o...
-
Restaurant Cal Victor https://www.calvictor.com/ Masia - Retaurant Can Carreras http://www.restaurantcancarreras.com/ Restau...

Informació d'interès

