Dosrius, un dels municipis del Maresme que l'any passat van recollir la matèria orgànica més “pura”

El director del Consorci, Carles Salesa, destaca la importància de l'increment de la fracció després d'uns anys d'un cert estancament i l'atribueix, en bona part, a la implantació definitiva de la recollida domiciliària de la FORM als municipis de l'Alt Maresme el 2015. “La suma de poblacions, com ara Pineda, Malgrat de Mar o Palafolls, s'ha notat molt, ja que només elles tres van recollir 1.026 tones més d'orgànica que al 2014, amb un augment conjunt del 73,02%”, precisa Salesa, que confia que aquest repunt de la fracció continuarà creixent en els propers exercicis.

Malgrat que ara al Maresme tothom fa la recollida selectiva de la brossa orgànica, les diferències entre els municipis són importants. Així, pel que fa als augments de la fracció respecte al 2014 les poblacions que més s'han superat han estat Arenys de Mar (69,54%), Alella (61,77%) i Dosrius (26,91%). En els dos primers casos, una pujada tan espectacular pot estar vinculada a un canvi en el sistema de recollida que l'ha millorat o a una ampliació de les zones on fins llavors no es feia. En el cas de Dosrius, segons Salesa, la pujada respondria més a una major conscienciació de la ciutadania que ha dut a més ciutadans a sumar-se a la separació de materials.


Pel que fa als impropis –aquells materials que no són brossa orgànica però que es troben barrejats en els contenidors d'aquesta fracció– la mitjana del Maresme al 2015 és sensiblement inferior a la que hi va haver l'any 2014. Per tant, la brossa està un pèl menys “neta”. En concret, s'ha passat del 8,27% al 9,20%. Els municipis que l'any passat van recollir la matèria orgànica més “pura” van ser Sant Iscle de Vallalta (4,05% impropis), Malgrat de Mar (4,09% impropis) i Dosrius (4,29% impropis).

L'augment general de la recollida selectiva al Maresme també ha comportat una disminució del 3,71% de la fracció resta –els residus que no es reciclen–. Salesa ho valora tant perquè el missatge ha arribat a la ciutadania com pel fet que el que sembla una certa recuperació econòmica hauria de provocar més generació de residus i, en conseqüència, un augment de la fracció resta. En el cas del Maresme, no és així.

Font: El Punt Avui, 28/01/2016
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil