Fira "El Dosrius de 1900", 11 de juliol


El dissabte dia 11 de juliol de 2015, tindrà lloc al municipi de Dosrius una jornada ambientada en el primer terç del segle XX, amb una fira de productes artesans de l’època, una exposició d’eines i estris del camp, tot un seguit d’activitats culturals: gimcana, batucada, ruixada popular, lliurament de premis dels concurs de prosa i poesia “Esteve Albert”, taller de titelles per a nens, jocs tradicionals per a nenes i adults, balls de plaça, conta contes, representació teatral, projecció de curtmetratge, un sopar popular i un concert del famós grup Ai, ai, ai.

Serà una diada, que s’iniciarà a les 11 del matí i acabarà a la matinada del dia següent, en la que es pretén reproduir el treball i la manera de viure dels avantpassats, dels habitants de Dosrius de principis de segle XX, tal i com es va fer l’any passat en la jornada inclosa dins el centenari de l’Esteve Albert i Corp, titulada “El pessebre de l’Esteve Albert”.

Els esdeveniments tindran lloc a l’aire lliure, pels carrers i places del poble, utilitzant els escenaris naturals, amb la gent del municipi, amb els homes, les dones, els joves, els nens i les nenes, amb persones de totes les edats, així com també amb propietaris de botigues i comerços, que representaran la manera de fer i de viure de la gent de Dosrius de 1900. Un Dosrius que vivia del camp, que la gent era de pagès, amb uns costums i una manera de fer determinades.
Els veïns i veïnes es vestiran d’època, amb estris casolans, amb bestiar, amb eines del camp, amb productes de la terra i sortiran al carrer, reproduint escenes de la vida quotidiana, com ara: Dones rentant al Safareig del Comú, pagesos triant mongetes i mostrant les seves verdures i la seva collita, forner pastant, estiuejants escoltant música, capellà i escolanets passant el salpàs per les cases del poble, cercavila de gegants; puntaires fent puntes, les iaies dels casals del municipi oferint els seus productes, retratista fent reportatge pels carrers de Dosrius, botiguers venent productes de l’època, el forn de pa de Dosrius.cat venent la “coca escalabornada” que feia la mare de l’Esteve Albert, fira de productes artesans, passejades amb els rucs del Corredor, ...

Una diada, per tant, en què els seus visitants faran un passeig per la història i els costums de Dosrius de cent anys enrere, a més de tenir la possibilitat de gaudir d’una fira de productes, i de tot un seguit d’actes i esdeveniments culturals i lúdics.

Per a més informació, consultar programació a la pàgina web de l’Ajuntament de Dosrius (www.dosrius.cat) i al telèfon 93 791 80 14.




Dosrius, 3 de juliol de 2015






Si alguna persona està interessada en col-laborar en aquest acte, cal que empleni la fitxa de participant, col·laborador/a o voluntari/a, que trobareu en aquest apartat i la presenti a l’Ajuntament de Dosrius.




Organitza:
Ajuntament de Dosrius
Àrea de Cultura i Promoció Econòmica
Arxiu Municipal de Dosrius (AMD)   

Amb la col·laboració de:
Entitats Municipals
Veïns i veïnes del municipi
Diputació de Barcelona 

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil