Escoltes una playlist sincronitzada. No és una emissió en directe

L’Hospital de Mataró, el segon millor centre per parir a Catalunya




 ·        És el millor valorat de tot el país en quant el seguiment i control de l’embaràs, part i puerperi.

·        8 de cada 10 dones que han tingut en aquest centre el seu nadó el tornarien a escollir.
 
L’hospital de Mataró és el segon centre que millor puntuació ha obtingut en les enquestes sobre atenció a l’embaràs, part i postpart que realitza el Departament de Salut entre tots els hospitals catalans. El grau de satisfacció global és de 8,45 sobre 10, mig punt per sobre de la mitjana catalana, i només superat per l’Hospital del Mar, amb un 8,73.

El centre ha estat el millor valorat de Catalunya en quant el seguiment i control de l’embaràs, part i puerperi. Les famílies destaquen com a àrees qualificades d’excel·lent el tracte dels metges, les infermeres i les llevadores, les instal·lacions del centre, l’ajuda amb el dolor durant el part i el postpart i el seguiment del nadó durant l’estada a l’Hospital. També obtenen una nota per sobre del 9 aspectes com sentir-se en bones mans durant l’embaràs, el part i l’ingrés, poder estar acompanyat durant tot el procés i el respecte a la intimitat. Tot això fa que l’Hospital de Mataró sigui considerat un dels millors centres on parir de Catalunya i que el 86,7% de les persones enquestades el tornarien a escollir a l’hora de tenir al seu nadó, metre que el percentatge de fidelitat mitjà de tota Catalunya és del 78%.

Montse Pujol, cap d’infermeria de l’àrea maternoinfantil de l’Hospital de Mataró, afirma que “estem molt satisfets amb aquests resultats, tot l’equip de professionals ha fet un treball excel·lent i això queda reflectit en l’opinió de les famílies que escullen el nostre centre per tenir el seu nadó. Ens hem de felicitat totes i tots”. A més, afegeix que “el nostre objectiu oferir un acompanyament i una assistència al embaràs, part i naixement segura, de qualitat, humanitzada i respectuosa tant amb la fisiologia del procés, com amb les decisions i preferències de cada família. Per això és molt important establir una relació de proximitat i confiança, en la que la dona se senti escoltada, informada i partícip en tot moment”.

Desmedicalitzar el part. Durant el 2023 es va atendre a l'Hospital de Mataró uns 900 parts, amb un índex d’instrumentalització (és a dir, l’ús d’instruments com vàcum, fòrceps o espàtules) del 15%, un percentatge força baix. Quant a les cesàries, se'n van practicar en el 23% dels parts, una xifra alineada a la mitjana catalana.
A més, tant en els parts vaginals com en les cesàries, s’ofereix la presència d'un acompanyant en tot moment i el contacte precoç "pell amb pell", mitjançant el qual la mare acull en braços el nadó tot just després de néixer i es manté amb ella a partir de llavors. De fet, el Ministeri de Sanitat ja va guardonar el protocol “d’atenció immediata al nounat sa” de l'Hospital de Mataró el 2014.
 
Les dades són estretes de l’enquesta de satisfacció que el CatSalut realitza periòdicament als usuaris dels serveis públics de salut (PLAENSA). En aquest cas, es va preguntar a més de 4.000 persones que van tenir un fill o filla durant el 2022.



Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil