Resultats Eleccions Municipals 2023

 




Un total de 2.528 veïns i veïnes han exercit el seu dret a vot per a escollir els representants municipals a l’Ajuntament de Dosrius.

Aquest diumenge 28 de maig s’han celebrat les eleccions municipals a Dosrius. La xifra total de participació al municipi s’eleva fins al 55,65%; el que representa un descens del 10,99% respecte als comicis generals celebrats el passat 2019. 

L’abstenció ha estat del 44,34% (2.014 persones); i s’han registrat un total de 31 vots nuls (1,22%) i 47 vots en blanc (1,88%).

Resultats de la convocatòria electoral:

  • PSC-CP: 919 vots (36,80%) – 5 regidors
  • ERC-AM: 559 vots (22,38%) – 3 regidors
  • JxCAT-CM: 336 vots (13,45%) – 2 regidors
  • PP: 243 vots (9,73%) – 1 regidor
  • LA PAC: 224 vots (8,97%) – 1 regidor
  • SDP: 169 vots (6,76%) – 1 regidor
Resultats de les Eleccions Municipals 2023 al Maresme





Les eleccions municipals celebrades ahir al Maresme han fet un tomb al mapa polític comarcal i han deixat 8 majories absolutes -una menys que aquest mandat- on ja es pot posar nom i cognoms a la persona que ocuparà l’alcaldia els propers 4 anys.

És el cas d’Arenys de Mar on Estanis Fors (JxCat) ha obtingut 9 dels 17 edils de la corporació municipal; Cabrera de Mar on s’ha imposat Òscar Fernández (JxCat) amb 8 dels 13 escons municipals; Òrrius on Xavier Masgrau (JxCat) ha obtingut 4 dels 7 edils municipals; Pineda de Mar amb Xavier Amor (PSC) que revalida i fins i tot amplia la seva majoria absoluta amb 13 dels 21 membres del consitori; Premià de Dalt amb Josep Triadó (JxCat) que també revalida la seva majoria absoluta amb 10 dels 17 escons; Sant Iscle de Vallalta amb Eduard Turon (Som-hi per Sant Iscle que suma amb Comuns) que manté la seva majoria absoluta amb 7 dels 9 escons municipals; Santa Susanna amb l’incombustible Joan Campolier (JxCat) que torna a obtenir 6 dels 11 edils; i Tiana on s’ha imposat Isaac Salvatierra (de JUNTS) amb 8 dels 13 escons de l’ajuntament.

El mapa municipal maresmenc canvia de color en diferents localitats. El PSC, o candidatures vinculades al partit, han estat la força més votada a Dosrius, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Caldes d’Estrac (més vots però igualat a 3 regidors amb Gent i Junts) i Canet de Mar també amb empat a 4 edils amb Canetencs.

Junts ha estat la força més votada a Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tordera, Calella i Cabrils amb empat a 4 edils amb ERC.

Per la seva banda, ERC ocupa el primer lloc a Alella, Arenys de Munt, El Masnou, Sant Cebrià de Vallalta, Palafolls, Vilassar de Dalt i Montgat (empatant a 4 edils amb el PSC).

A Argentona, Tiana i Teià (amb empat a 4 edils amb ERC) han obtingut el primer lloc candidatures locals no vinculades amb cap partit. I a Sant Iscle de Vallalta la candidatura local més votada suma pels Comuns.





Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil