Al parc amb el vostre gos



Els propietaris dels animals domèstics són els responsables que la conducta no pertorbi l'activitat tant dels habitants del parc com de la resta de visitants.

No deixeu les deposicions dels animals, especialment als llocs amb més afluència de visitants.

Porteu el gos lligat. Cal que tingueu una cura especial amb la conducta del vostre gos o altres animals de companyia, sobretot quan us trobeu a prop de persones, d'una masia o d'un ramat.

Mai abandoneu animals domèstics; és una conducta tipificada com a infracció. Poden esdevenir animals agressius, així com perjudicials per als ecosistemes naturals.

Els gossos perillosos, a més d'anar lligats, han de portar morrió. S'entén per gos perillós aquell que la llei tipifica així, però també qualsevol gos que tingui un comportament agressiu.


Els espais naturals protegits són indrets amb terrenys de titularitat pública i privada on es poden practicar activitats a l’aire lliure i conèixer el patrimoni natural i cultural de forma individual o en companyia.

En fer-ho, cal respectar la natura i la tranquil·litat de l’entorn evitant sorolls innecessaris, així com respectar les activitats agrícoles i ramaderes, ja que són el mitjà de vida de molts dels propietaris i habitants del parc, i també el patrimoni arquitectònic i artístic que hi trobem.

En la vostra visita als espais naturals, els informadors (PDF) i els guardes forestals (PDF) us poden ajudar en cas de dubte.


Font: Consells i regulacions - XPN (diba.cat)

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil