L’Ajuntament activa la campanya “No és no” per unes festes majors lliures de sexismes i violències masclistes!

 


El Punt Lila, les Comissions de Festes, els cossos de seguretat i els serveis sanitaris estaran a disposició de la població per a oferir la seva ajuda en cas de necessitat. 

L’Ajuntament de Dosrius continua desplegant el Protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics i d’oci aprovat pel Ple municipal el passat mes de desembre de 2021. I tot, amb l’objectiu i el compromís de treballar per un municipi lliure de violències sexuals i vetllar per uns espais públics  lliures i segurs.

En aquesta línia, el consistori activa aquest estiu la campanya “No és no” per a garantir unes festes majors lliures de sexismes i violències masclistes on tothom pugui gaudir, sentir-se còmode i segur.

I és que les festes majors es converteixen sovint en espais on hi tenen lloc actituds discriminatòries i vexatòries cap a determinats col·lectius de la societat. Per tot plegat, l’Ajuntament recorda que les agressions sexistes no només són violacions i agressions físiques. Les mirades, els tocaments, els comentaris, les agressions verbals... també ho són. No hi ha cap excusa que justifiqui cap tipus d’agressió; per motius de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia o religió.

Així, a través de la campanya “No és no” l’Ajuntament habilitarà a les festes majors de Canyamars, Dosrius i Can Massuet del Far un Punt Lila que oferirà a les persones que ho necessitin i/o que siguin víctimes d’una violència sexual un servei d’ajuda, suport, informació i assessorament. A més, aquest servei també el prestaran les parelles itinerants que hi haurà distribuïdes per les festes majors, l’organització, els cossos de seguretat o els serveis sanitaris.

Els punts liles els podreu trobar a:

  • Festa Major de Canyamars: divendres 29 de juliol, de 23 a 06 h a la plaça de la Germandat.
  • Festa Major de  Dosrius: dissabte 27 d’agost, de 23 a 06 h a Can Batlle.
  • Festa Major de Can Massuet del Far: divendres 23 i dissabte 24 de setembre, de 23 a 06 h a la pista poliesportiva de Can Massuet del Far.

L’habilitació del Punt Lila, a més, també anirà acompanyada de la divulgació de diversos materials gràfics que seran presents durant les festes majors i que incorporen informació sobre el projecte, així com diferents missatges de sensibilització.

Finalment, des de l’Ajuntament de Dosrius es recorda que és responsabilitat de tots actuar contra qualsevol agressió sexual, no cal callar o evitar el que està passat al voltant. Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil