Creat el Centre d’Estudis Esteve Albert i Corp a Dosrius


Acte de constitució del Centre d’Estudis de Dosrius. Al fons, part del grup promotor
(Foto Jordi Cros)


Es dedicarà a la recerca i divulgació de la història i el patrimoni cultural i ambiental, a més de la figura del dosriuenc il-lustre  .

S’ha constituït el Centre d’Estudis Esteve Albert i Corp com una associació amb personalitat jurídica pròpia amb l’objectiu de promoure la recerca i la divulgació de la història i el patrimoni històric, artístic, cultural i ambiental. I de manera especial a estudiar i difondre la vida i obra d’Esteve Albert i Corp (Dosrius, 1914-Andorra la Vella, 1995).

L’àmbit d’estudi i actuació és el municipi de Dosrius, i en concret el territori i la història de les antigues parròquies de Dosrius, Canyamars i El Far. D’aquesta manera Dosrius s’afegeix als municipis del Maresme que compten amb un centre d’estudis local. La nova entitat es planteja participar en la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, que se celebra anualment, i demanar l’ingrés a la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana. 

L’acte de constitució ha tingut lloc el dissabte 14 de maig a l’Ajuntament Vell de Dosrius en una reunió oberta als veïns del municipi i persones interessades. L’entitat comença amb més de  trenta socis fundadors i resta oberta a noves incorporacions.  

S’ha elegit la primera junta directiva amb la següent composició: President, Josep Puig Pla; vicepresident, Joan Manel Riera Vidal; secretària, M. Àngels Jubany Pinós; tresorera, Gemma Conesa Tomàs; vocals, Roser Albert Bonamusa, Rosa Albert Subirà, Neus Alsina Boix, Marc Bosch de Dòria, Carme Jo Munné, Josep Ramis Nieto, Rosa Maria Roca Auledas i Joan Valls Pou. 


Acte de constitució del Centre d’Estudis de Dosrius. Vista general dels assistents
(Foto M. Àngels Jubany)


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil