S'obre a Mataró un nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària que donarà servei a una quinzena de municipis de la comarca




Atendrà les 24 hores al dia, els 365 dies de l'any

El Departament de Salut inaugurarà aquest dimecres el nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Maresme, que donarà servei a la ciutadania del Maresme Central. Concretament, aquest equipament donarà cobertura als municipis següents:
Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El nou CUAP està ubicat en un edifici annex al Centre d'Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s'hi accedeix per l'entrada que hi ha al Passatge Antoni Díaz Conde, cantonada amb el Camí del Mig. Es tracta d'un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d'observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).

HORARIS I SERVEIS
El CUAP Maresme donarà servei les 24 hores, tots els dies de l'any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l'arribada de les unitats del SEM.
També s'hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d'urgències de més complexitat, fins a la derivació d'aquests casos, així com procediments programats d'infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d'analítica urgent.
Es tracta del primer dispositiu d'aquestes característiques que hi haurà a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l'atenció primària a les demandes d'atenció urgent de la població, amb l'ampliació de l'horari i la millora de la capacitat de resolució d'urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l'Institut Català de la Salut.

QUÈ PODEU FER QUAN TINGUEU UNA URGÈNCIA?
Trucar al 061 Salut Respon.
Contactar amb el vostre centre d'atenció primària (CAP), en el seu horari de funcionament.
Contactar amb un centre amb atenció continuada (CAP amb atenció continuada o CUAP), quan el vostre CAP estigui tancat.
Anar a les urgències dels hospitals, només per a les atencions més greus.
En cas d'emergència, truqueu al 112.






Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil