Dosrius Ràdio s'adhereix a la campanya per una cultura feminista #ballemlliuresisensepor Per un oci lliure de violències masclistes i discriminació.


Dosrius Ràdio, se suma a la campanya de l’Institut Català de les Dones #BallemLliuresISensePor. La iniciativa consisteix en la creació col·lectiva d’una llista de reproducció de cançons a Spotify que té per objectiu avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells socials i culturals i, per tant, també en un sector amb gran impacte en la socialització com és el sector musical.

La campanya vol promoure un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació i el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

La llista és col·laborativa i per tant tothom hi pot participar i fer-la créixer proposant cançons a través de les xarxes socials. Cal utilitzar l’etiqueta #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones.

Les propostes seran integrades en la llista segons uns requisits: que afavoreixin la visibilització de les dones com a artistes musicals; que tinguin lletres que fomentin l’empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes; que tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions; que tinguin un esperit festiu.

La llista de partida conté una selecció de més de cent temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes.

Es poden trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade. D’altres cançons són d’artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen com a feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish. A la llista es pot trobar un gran ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil