Pla de desescalada



L'esborrany del pla de desescalada amb què estan treballant els departaments de Salut i Interior preveu en una primera fase, que començaria dilluns vinent, dia 23, obrir la restauració al 30%, tant a les terrasses com a l'interior.

Pel que fa a horaris, l'esborrany, que el govern començarà a negociar aquesta tarda amb el sector, preveu que bars i restaurants podrien obrir de les sis del matí a les cinc de la tarda.

Segons el document, podrien obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un aforament  del 50% i un màxim de 600 persones. Museus i sales d'exposició es mantindrien al 50%, i també es mantindrien tancats parcs infantils interiors i bingos i sales de joc. Les festes majors continuarien suspeses.

També podrien reobrir les instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un aforament del 50%. Això inclouria piscines, encara que siguin tancades,  i la pràctica esportiva federativa no competitiva en equipaments a l'aire lliure.

Pel que fa a l'activitat docent, es preveu mantenir oberts escoles i instituts i mantenir suspeses les extraescolars que no es facin amb grups estables del mateix centre escolar.

Pel que fa al comerç, no hi hauria canvis en la primera fase: es mantindrien oberts comerços de menys de 800 metres quadrats amb un 30% d'aforament i els centres comercials es mantindrien tancats.

Quatre trams revisables territorialment cada 15 dies

Aquest pla del govern, que es posarà en marxa dilluns que ve, es revisarà per territoris cada dues setmanes tal com ja es va avançar aquest dilluns. Es passarà de fase --es total n'hi ha quatre de previstes-- en funció d'uns criteris establerts: la velocitat de contagi per sota del 0,9 i que els nous ingressos setmanals de casos de Covid-19 estiguin disminuint. 

Pel que fa a les activitats socials, no hi hauria canvis fins el tercer tram del pla d'obertura, quan es podrà passar d'una limitació de sis persones a un màxim de 10.

Hosteleria, restauració i hotels podrien passar del 30% d'aforament a interiors i exteriors al 50% d'aforament a partir del segon tram del procediment, una situació que ja es mantindria fins al quart tram.

Batxillerats i cicles formatius recuperarien el 100% de la presencialitat al quart tram, i no seria fins el segon tram que es permetrien extraescolars no reglades amb un sol alumne i fins el quart que es permetran les extraescolars no reglades i l'educació en el lleure.

En tots els trams, les universitats hauran d'oferir les classes teòriques en format virtual.

Cinemes i teatres es mantindrien a la meitat del seu aforament fins al quart tram, quan es permetria que s'omplin al 70% de la seva capacitat. Al mateix ritme que els museus i sales d'exposició.

No seria fins el tercer tram que es permetria obrir els centres comercials al 30% de la seva capacitat, i fins a un 50% en el quart tram. El petit comerç podria ampliar el seu aforament del 30% al 50% a partir del segon tram.

A partir del tercer tram es podria ocupar el 70% dels equipaments esportius i al quart tram es recuperarien les activitats esportives.


El confinament de cap de setmana continuaria en el primer tram

Segons el pla del govern, el confinament dins del terme municipal de divendres a les sis del matí a dilluns a les 6 del matí es mantindria en el primer tram de la desescalada.

Aquesta mesura es relaxaria en el segon tram, quan es permetria la mobilitat dins de la comarca, en la mateixa franja horària.

En el tercer, es permetria la mobilitat entre diferents comarcals limítrofs si estan en el mateix tram de la desescalada.

Fins el quart tram no es permetria moure's per tot el territori català en els mateixos períodes. Tot i això, no es podria sortir de Catalunya fins al final de la desescalada.

El toc de queda i la prohibició de congressos, convencions i fires no variarien en cap dels trams. Com tampoc els actes religiosos i les cerimònies civils que es quedarien amb un aforament màxim del 30% i un màxim de 100 persones, tot i que segons l'esborrany es podrien tenir en compte "excepcions justificades".

Pla d'obertura: https://www.scribd.com/document/484650505/Esborrany-del-pla-de-reobertura

Font: https://www.ccma.cat/324/


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil