Música DISCO - Història sonora i visual (1/6 - 1975)


La música DISCO descendeix dels ritmes de rhythm & blues, a més de rebre influència del soul i el funk. Va tenir el seu major auge durant la dècada dels 70 i freqüentment, era tocada en discoteques i festes a on les persones gaudien realitzant extravagants passos de ball.

Orígens
El gènere va començar a finals de la dècada dels 60, quan el Soul dominava l'àmbit musical. És en aquest temps on sorgirien diversos artistes que ajudarien a donar-li forma al que finalment, seria la música DISCO tal com el coneixem actualment.
Destaca el Soul provinent de Filadèlfia, format majoritàriament per percussions provinents d'instruments de cordes; un so psicodèlic que més tard, també seria característic d'un estil tan enèrgic com el de la música DISCO. Va ser determinant també el corrent provinent de Nova York, per conformar els hits de les discoteques.

Barry White, cantant de soul caracteritzat per una veu greu i viril, va ser un dels músics que van jugar un paper important, en la transició de tots dos gèneres.

L'edat daurada
No va ser fins a 1975, que la música DISCO va estar en plena expansió brindant-nos múltiples èxits i artistes reconeguts. Les discogràfiques, al veure l'èxit que el gènere estava tenint i que pujava ràpid com l'escuma, no van trigar a imposar als seus grups i cantants més destacats, l'enregistrament de diverses cançons que van tenir gran acceptació en l'època.
Altres incursionaban en l'estil per voluntat pròpia, enriquint encara més l'ampli repertori de hits i per descomptat, servint per ampliar la diversió en clubs nocturns.

Aviat es va acceptar la fusió de la música DISCO amb gèneres molt diferents, com aquells que involucraven ritmes llatins com ara la salsa i el merengue, donant lloc a melodies enèrgiques i plenes de sabor, que alhora van obrir a pas a una infinitat de coreografies.
Fins i tot algunes agrupacions reconegudes de rock van tenir les seves relliscades, com els Rolling Stones amb "Miss You" i KISS amb "I was made for loving you".

La caiguda de l'gènere
A partir dels anys 80, el màrqueting elaborada al voltant de la música DISCO i l'aparició de nous estímuls musicals, com el Dance i el Techno, van originar un fort sentiment que fluïa en contra de l'gènere.
Més tard van venir melodies provinents de música alternativa com el Hip Hop, el R & B i diferents variacions del pop, entre les quals es destaca el Punk.
Amb tot, la música DISCO seguia donant els seus fruits amb diferents èxits com "Thriller" i "Billy Jean" de Michael Jackson, "Conga" de Gloria Estefan, "I'ma so excited" de The Pointer Sisters i "Flashdance" d'Irene Cara , entre d'altres. No obstant això, era clar que els anys daurats havien quedat enrere.

"Fiebre del Sábado Noche", el fenomen disc
L'any 1977, la pel·lícula "Saturday Night Fever" protagonitzada per John Travolta, es va convertir en un fenomen cultural, ja retratava un estil de vida completament basat en la música DISCO.
Les cançons, la vestimenta i forma de ballar, van influenciar als joves de la generació a l'instant, fent encara més popular el gènere a què molts es van tornar adeptes. Així mateix, la banda sonora va estar a càrrec dels Bee Gees, que gràcies a la seva projecció en el film, van ser capaços de posicionar cinc dels seus cançons al Top 10 dels Billboard. Una cosa que cap altre artista ha tornat a fer fins al moment.


Comencem aquesta secció dedicant un recull visual de la música més representativa d'aquest gènere des de 1975 fins a 1980. Sis anys que van donar molt de si. Avui, 1975. Els que teniu certa edat, segur que ho gaudireu.

Feu clic a sobre de la imatge per iniciar la reproducció de l'streaming.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil