Dosrius reprendrà les obres al veïnat de Can Canyamars. El Punt Avui. Edició Maresme, 26/11/2016



El gran projecte de reurbanització integral del veïnat de Can Canyamars, a Dosrius, continua el lent procés d'execució. El projecte inicial, valorat en 12 milions d'euros, es va anar abaratint fins a arribar als 8 milions i, tot i que estava pensat perquè fos executat d'una vegada, ara s'avança per fases per fer-lo econòmicament més viable. La renovació dels vials era una de les principals reivindicacions, ja que l'orografia de la urbanització i el mal estat dels carrers els feien pràcticament impracticables en algunes zones i en dificultava l'accés dels veïns a casa seva. Si bé durant els últims anys es va actuar sobre els dos sectors més petits del nucli, que són el 15% de la seva superfície, l'any vinent hi començaran a fer les obres en l'àmbit més gran, i incidiran en els eixos principals.

Invertiran 1,4 milions d'euros en diferents anualitats –el cost va a càrrec de l'associació de propietaris– per demolir i tornar-hi a posar prop de 44.000 m² de paviment. El projecte l'ha elaborat la Diputació de Barcelona i ja està en mans de l'Ajuntament, que ara en comença els tràmits perquè s'aprovi. L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), explica que la previsió és que en el primer any s'inverteixin fins a 350.000 euros en les obres dels vials principals que travessen Can Canyamars de punta a punta, i que en els anys successius es facin els carrers secundaris prioritzant els llocs on hi ha més cases. Bosch destaca que la falta de manteniment ha anat degradant un espai que es va començar a urbanitzar als anys setanta i on ara viuen unes 500 persones. “L'objectiu és garantir-hi l'accessibilitat dels veïns”, insisteix a dir.

Autoreparacions

La precària situació dels carrers va arribar fins a l'extrem que els residents, farts que ningú no hi actués ni els fes cas, decidissin fa anys reparar-hi ells mateixos els esvorancs durant els caps de setmana, i fer-ho a partir d'un pot comú per sufragar les despeses i la maquinària necessària. Ara, amb el projecte es preveu eliminar el paviment malmès i col·locar-ne un de nou de formigó de 18 centímetres de gruix. S'ha triat aquest tipus de material per poder-hi mantenir el que ja hi ha en les zones que estigui en bon estat i es deixa per a un futur la possible cobertura amb asfalt.

Tot i que són unes obres complementàries i urgents, la intenció és que s'afegeixin com una part més del projecte d'urbanització global, que inclou la instal·lació d'enllumenat i voreres i millorar-hi el sistema de clavegueram, entre d'altres. “El que no farem és fer pagar els propietaris dos cops”, defensa Marc Bosch, que confia acabar el mandat amb la definició, com a mínim, de les diferents fases per executar un pla que és imprescindible per legalitzar la urbanització.
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil