La Xurra i la Beca dels Rucs del Corredor a la portada de "El Punt AVui" Edició Maresme


Els escolars que aquesta primavera han pujat fins al parc de rucs del Corredor han pogut veure la Xurra, la protagonista del conte de l'escriptora mataronina Lola Casas, inspirat en aquest exemplar que es va criar ja fa deu anys a la reserva dels rucs del Corredor. L'han vist, però, més grossa del normal, perquè havia de parir abans de l'estiu. “La xurra està que peta!”, anunciaven des del parc fa uns mesos. L'interès dels escolars pel seu embaràs, que ha durat dotze mesos, ha portat els responsables del parc a anunciar per les xarxes socials el naixement tan esperat pels alumnes. Abans d'acabar el curs, molts d'ells podran visionar les imatges que s'han penjat, en què es pot veure l'animal fent les primeres passes al costat de la seva mare, poques hores després d'haver nascut. La Beca és el tercer fill de la Xurra, que va tenir primer la Lola, en homenatge a l'escriptora que l'ha fet famosa dins i fora del parc, i després un burret que es diu Dilluns.
El parc de rucs del Corredor,
que van engegar fa vint anys Joan Compañó i Paloma Vicente, es dedica a la preservació i promoció d'aquesta espècie amb prop de 60 exemplars que viuen a la finca entre els boscos de Dosrius i Canyamars. El naixement d'aquest nou inquilí és una bona notícia pels seus responsables que estan d'enhorabona coincidint amb els vintè aniversari. “Tot ha anat molt bé i després de quinze dies descansant en la intimitat les hem volgut presentar al públic que ens va visitar”, explica Paloma Vicente.

La història que explica el conte de Lola Casas està inspirat en la vida de la Xurra, que van haver d'alletar amb llet de cabra els responsables del parc perquè no va voler fer-ho de la seva mare. Altres rucs que hi ha al parc, com en Tano, també van donar vida a altres històries dels contes de Lola Casas, que durant anys va pujar amb els seus alumnes de l'escola del Camí del Mig de Mataró a visitar sobre el terreny els seus rucs.

Font: El Punt Avui, Edició Maresme, 21/06/16.  Elena Ferran
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil