Portada "El Punt Avui" 20 de febrer. Dosrius exigeix l'edifici de l'institut, que fa deu anys que està en barracons


Dosrius fa deu anys que espera que la Generalitat construeixi l'edifici de l'institut. El centre, que es va posar en marxa el setembre del 2006 de manera provisional en mòduls prefabricats, continua en les mateixes condicions i l'alcalde, Marc Bosch (ERC), considera que ja n'hi ha prou. “El que no pot ser és que la provisionalitat d'un espai s'allargui gairebé tota una dècada”, lamenta. Tot i que l'equipament és una de les obres prioritàries per al Departament d'Ensenyament, a hores d'ara no s'ha fet ni tan sols la redacció del projecte, malgrat que el compromís que havia adquirit el departament era enllestir-lo l'any passat, després que s'acceptés una esmena que va presentar el grup parlamentari d'ERC, a proposta de la secció local de la mateixa formació. “Les famílies, el claustre i la comunitat educativa en general estan neguitosos”, admet l'alcalde, que ha reclamat formalment a la consellera Meritxell Ruiz, informació sobre l'estat del projecte i la necessitat de no endarrerir més la construcció de l'edifici.
Si bé l'Ajuntament té fets els deures des de fa anys i va cedir quan tocava uns terrenys a Can Batlle, a tocar de la zona esportiva i el camp de futbol, per construir l'institut, Bosch considera que és “intolerable” que la Generalitat se n'hagi desentès totalment. Sense comptar els problemes de manteniment d'uns barracons que estan més que amortitzats. “Hi ha veïns que aposten perquè els seus fills continuïn la secundària al poble, però els mòduls no deixen de crear una certa incertesa”, defensa.
Per aquest motiu, s'ha creat una comissió de treball integrada per professors, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes i l'Ajuntament per intensificar la reclamació davant del departament i fer un seguiment del projecte. Tot i que l'institut de Dosrius només ofereix ESO, l'alcalde creu que, si finalment es materialitzés el nou edifici, es podria ampliar l'oferta educativa i oferir també batxillerat. “Serà més complicat, perquè potser no tenim prou alumnes, però demanarem que, com a mínim, es pugui programar una part d'aquest cicle.”

Una gran zona d'equipaments

El solar que encabirà l'edifici de l'institut continua buit i preparat perquè comencin les obres. L'Ajuntament té pendent d'urbanitzar l'espai i la intenció és tirar endavant aquestes feines de manera paral·lela a la construcció del centre. A banda dels serveis esportius que ja hi ha funcionant, el govern municipal ha dissenyat la zona de Can Batlle com un potent nucli d'equipaments públics, ja que hi voldria ubicar la futura biblioteca del municipi. En aquest sentit, l'alcalde recorda que, per nombre d'habitants, Dosrius està obligat a tenir-ne. “El que volen és que, al costat del nou edifici educatiu, hi hagi aquest altre servei cultural”, comenta Bosch, que confia que pugui ser una realitat al llarg del mandat. De moment, el projecte s'està redactant i l'Ajuntament està buscant el finançament.

Font: El punt Avui, Edició Maresme - 20/02/2016. Lluís Martínez
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil