13 de febrer. Dia Mundial de la Ràdio

El 19 d'octubre de 2011 la Conferència General de la Unesco a la Resolució 36 C / 63 proclama el 13 de febrer Dia Mundial de la Ràdio, dia en què les Nacions Unides van crear la Ràdio de les Nacions Unides el 1946. La proposta inicial va ser presentada per la Delegació Permanent d'Espanya davant la UNESCO.1El tema del Dia Mundial de la Ràdio 2016 és "La ràdio en temps de desastre i emergència", amb el qual es pretén celebrar la importància de la ràdio a les nostres vides, tant en temps de pau com en temps de desastres i emergències.

De les converses amb els nostres col·legues de tot el món es desprèn que 2016 serà un any decisiu per a la resposta d'emergència i per educar la comunitat en matèria de reducció del risc de desastres. La millor manera de fer-ho és per conducte del mitjà de comunicació de més fàcil accés i més utilitzat que posseïm: la ràdio. Es tracta d'un mitjà econòmic que utilitza una tecnologia relativament senzilla i l'abast li permet arribar tant als responsables de la formulació de polítiques com a les comunitats remotes i els grups marginats. Els mitjans de comunicació social són un component important, però no poden substituir els serveis radiofònics fiables, oportuns i interactius basats en la confiança comunitària.

    
Des dels casos de conflictes provocats per l'home que obliguen a grans masses de població a cercar asil fins a les emergències cada vegada més freqüents i greus relacionades amb el canvi climàtic, és important que la UNESCO destaqui la repercussió de la ràdio a les èpoques de desastres i emergències.
    
 

Hi ha CINC temes principals que ajudaran a fer realitat el Dia Mundial de la Ràdio el 13 de febrer de 2016, i en dates pròximes. Els temes són els següents:

        
La llibertat d'expressió i la seguretat dels periodistes han de ser a prova de desastres.
        
La ràdio dóna poder als supervivents i a les poblacions vulnerables, tenint en compte el seu dret a la privacitat.
        
La ràdio té repercussió social i proporciona accés a la informació. S'ha de protegir el dret de les persones a la informació.
        
La ràdio salva vides.
        
L'accessibilitat immediata de les freqüències radiofòniques resulta fonamental per salvar vides. Aquestes freqüències han de protegir en situacions d'emergència.


    
Unesco


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil