L'ajuntament de Dosrius aprova una moció per emprendre mesures per tal de garantir el dret de l’habitatge

La proposta va ser aprovada al Ple Municipal del dia 22 de desembre amb els vots favorables dels 7 regidors de govern (ERC, La PAC, GIR) i les abstenció de l’oposició (PSC, PP).

El Ple Municipal del dia 22 de desembre ha aprovat la proposta relativa a emprendre mesures per garantir el dret a l'habitatge de la població i fer front a l'emergència habitacional, amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern (ERC, La PAC, GIR) i l’abstenció de l’oposició (PSC, PP). La moció va ser presentada pel regidor d’Habitatge, el Sr. Isidro Galiano (La PAC), i permet a l’ajuntament prendre mesures que garanteixin el dret a l’habitatge dels ciutadans del municipi, amb els instruments competencials i legals que disposa.

La moció té la finalitat de donar suport a les famílies que estan passant una situació de risc de desnonament , intercedint per tal de negociar amb les entitats financeres un lloguer social, evitant la pèrdua de l’arrelament familiar i aconseguint que les famílies no quedin desemparades habitacionalment. D’altra banda, també es pretén actualitzar el Pla local d’habitatge que data del 2006 i per tant molt abans de la crisi econòmica i financera.

En aquest moment, Dosrius té un important parc d’habitatges desocupats i en mal estat  que va augmentant ja que les entitats financeres no els mantenen, creat greus problemes urbanístics i de veïnatge. Amb aquests instruments també es vol aconseguir evitar aquest problema que comporta una important despesa econòmica i de recursos per l’Ajuntament.

Fins ara els serveis socials municipals ja donaven resposta directa a les demandes de les famílies mitjançant els instruments socials, però aquesta proposta aprovada va més enllà, per tal de utilitzar els recursos que s’han incorporat després de diverses sentències dels tribunals europeus al respecte a la llei hipotecària.

En el mateix Ple Municipal es varen aprovar definitivament les Ordenances Fiscals de l’any 2016, després que es resolguessin les al·legacions que s’havien presentat.


Font: Ajuntament de Dosrius
Imatge: Dosrius Ràdio

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil