Dosrius tindrà al juny una nova fira dedicada a l'ecologia

Dosrius vol ampliar l'oferta de fires i ja en prepara una de nova per la primavera dedicada a l'ecologia. Amb el nom d'Ecofira, l'alcalde, Marc Bosch (ERC), explica que volen que l'esdeveniment sigui un aparador, però també un punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la durabilitat ambiental, social i econòmica del país. “La proposta s'emmarca, a més, en la voluntat municipal de reactivar l'economia del poble”, hi afegeix l'alcalde, que considera que aquest és un sector clau que pot ajudar a “fer créixer” i “fer conèixer” un municipi amb un entorn natural privilegiat. Així, per exemple, se senyalitzarà un recorregut mediambiental per la zona de bosc amb una durada d'una hora per tal que els visitants el puguin dur a terme lliurement. 

L'Ajuntament confia que la fira aplegui una seixantena d'expositors i es preveu que es pugui dur a terme a principi del mes de juny. “A la comarca, n'hi ha moltes, però de temàtiques i dedicades exclusivament a l'ecologia, no”, destaca Bosch, que espera que l'esdeveniment sigui un referent al Maresme.

L'escenari de la fira serà a l'aire lliure, a la zona verda al peu del torrent dels Rials, a l'entrada del poble. En aquest espai, els visitants hi trobaran l'exposició de productes, la zona de venda, demostració d'un bon nombre d'activitats i serveis relacionats amb l'entorn natural, com ara una carbonera, un forn de calç, i l'exhibició de la construcció ecològica i de treballs forestals. L'Ecofira, que neix amb l'objectiu també de fomentar els productes ecològics, va més enllà de ser un acte comercial. De fet, l'Ajuntament treballa en l'organització d'un seguit de ponències i tallers per formar-se i conversar al voltant d'aquest sector. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Montse Jubany (ERC), considera que la formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura de l'entorn són motius que mouen el consistori de Dosrius a muntar-hi la primera edició.

Font: El Punt Avui + Edició Maresme, 23 de desembre de 2015. Lluís Martínez
Imatge: Dosrius Ràdio
 


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil