Adéu-siau a les pedres separadores. "Demanarem a la Diputació que faci un ampli estudi de mobilitat del nucli, però també consultarem els veïns i els botiguers de la zona afectada"


La recent reforma del nucli antic de Dosrius no convenç ni el nou govern municipal ni els veïns. Els carrers es van reurbanitzar a un sol nivell per prioritzar el pas de vianants, però els cotxes hi continuen passant tant com abans i les pedres que s'han col·locat per separar la vorera de la calçada han aixecat fortes crítiques. 



L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), admet que aquests obstacles han ocasionat “molts problemes”, però al marge d'això lamenta que les obres, que es van acabar l'any passat, no hagin servit per canviar el paradigma de la mobilitat d'aquest sector. Com que els vianants no veuen les pedres i sovint s'entrebanquen i prenen mal, Bosch anuncia que a la tardor les substituiran per altres elements més adients, com ara jardineres. Ara bé, l'altre aspecte que el nou govern municipal creu que no s'ha abordat prou bé és la necessitat de fer canvis i fins i tot restringir la circulació de vehicles per una zona que continua sent de pas per a molts conductors que van a Can Massuet del Far o a Canyamars. 




Bosch no amaga que aquest és un assumpte espinós i per aquest motiu assenyala que la decisió en qualsevol cas “no serà política, sinó tècnica”. “Demanarem a la Diputació que faci un ampli estudi de mobilitat del nucli, però també consultarem els veïns i els botiguers de la zona afectada”, hi afegeix l'alcalde, que també assenyala la necessitat de trobar nous espais com a aparcament per racionalitzar definitivament el trànsit als carrers i potenciar-hi el comerç local. En aquest sentit, una de les propostes que té sobre la taula el govern de Dosrius és restringir el pas de vehicles durant alguna jornada com ara els dissabtes o els diumenges i veure quina és la resposta tant dels veïns com dels botiguers.

Font: El Punt Avui / Lluís Martínez
Imatges: Dosrius Ràdio
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil