Descobreix l'excursió senyalitzada 'La plana del Corredor'


Dins el conjunt d'itineraris de l'espai natural protegit del Parc del Montnegre i el Corredor, us proposem aquesta passejada fàcil i agradable d'uns 2.200 metres de recorregut i quaranta-cinc minuts de durada. La Xarxa de Parcs Naturals ha editat el díptic de la ruta, que podeu trobar també a la web d'itineraris. 
L'excursió senyalitzada transcorre per camins amples i corriols de pendent suau. L'itinerari és senyalitzat amb fites amb marques blanques i verdes horitzontals amb l'indicatiu SL-C 72. La passejada és exclusiva per a vianants i recomanable per a tots els públics. Algun tram coincideix amb pistes ciclables.
Des de la fita d'inici del recorregut, es pot gaudir d'una bona perspectiva del santuari del Corredor, amb la talaia d'incendis al fons. Destaca la torre quadrada del campanar, rematada amb merlets i quatre elegants gàrgoles.
Des d'aquí, es pot contemplar a llevant el massís del Montnegre, de relleu més abrupte i una alçada màxima de 766 m, que fa honor al seu nom i se'ns presenta cobert de bosc fosc i espès. Agafem la pista que travessa les àmplies feixes que envolten el santuari i penetrem al bosc pel camí indicat amb una fita.
Continuem endavant, deixant a l'esquerra una pista ampla per submergir-nos en un bosc espès i trobant plantes pròpies d'indrets més frescals com roures i algun grèvol, un sotabosc dens amb brucs i arboços a les clarianes, i laxe a l'alzinar  madur, on predomina el marfull, de fulles amples. Grèvols, roures i trèmols són indicadors del microclima frescal dels cims ben conservats del Corredor.
Arribem a un clap de pi roig, espècie, pròpia de la muntanya mitjana, que es troba en franca regressió. Tot seguit, l'itinerari creua la línia elèctrica. Si ens enfilem al peu de la torre, on el bosc ha estat estassat, disposem d'una bona panoràmica del massís del Montseny, que s'alça al nord.
Un cop l'itinerari ha assolit el seu punt més alt (641 m), s'inicia un descens suau fins a la capçalera del sot del Fangar, ambient molt frescal i humit que va associat a falgueres, grèvols, roures i altres arbres caducifolis com el cirerer i el trèmol, que sovintegen entre alzines.
Tornem a travessar la línia elèctrica i agafem un corriol que tomba a la dreta pel camí principal per arribar fins a una petita pedrera, on fem parada.
Finalment, tornem a agafar el sender que, fent giragonses dins del bosc, voreja petites formacions granítiques fins retornar-nos a les feixes del santuari, on havíem iniciat l'itinerari.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès


Deixalleria mòbil