12 de març: Dia Mundial del GlaucomaMés de 300 casos nous de glaucoma es diagnostiquen cada any a l’Hospital de Mataró
 
·        És una malaltia de l’ull que danya el nervi òptic i pot causar pèrdua de visió i ceguesa.
·        Un milió de persones pateixen glaucoma al nostre país i és la primera causa de ceguesa irreversible a tot el món.
 
El 12 de març se celebra el Dia Mundial del Glaucoma, amb l'objectiu de contribuir a reduir els casos de ceguesa que produeix aquesta malaltia mitjançant la conscienciació i l'alerta de la necessitat de sotmetre's de manera regular a revisions oftalmològiques. El glaucoma és una malaltia que no es pot curar però es pot evitar que s’agreugi, i que si no es detecta a temps i es tracta ràpidament, pot arribar a provocar discapacitat visual i ceguesa.
 
A l’Hospital de Mataró, durant el 2023, es van diagnosticar un total de 315 nous casos de glaucoma i, durant aquest període, es van practicar 75 intervencions. El Servei d’Oftalmologia compta amb la tecnologia làser més avançada i utilitza innovadores tècniques de cirurgia mínimament invasiva per poder operar en estadis més inicials de la malaltia i que permeten una recuperació més ràpida.
 
Prevalença de la malaltia. Al nostre país, prop d’un milió de persones pateixen glaucoma i és la primera causa de ceguesa irreversible a tot el món. Afecta el 2% dels majors de 40 anys i fins el 14% dels majors de 60 anys. Però només 1 de cada 10 afectats sap que està desenvolupant la malaltia i és coneguda com la “ceguesa silenciosa”, ja que en la majoria dels casos no presenta cap símptoma fins a estadis avançats de la malaltia.


Tractaments. La malaltia no té cura, però es pot evitar que empitjori amb:Factors de risc. És important fer controls anuals, sobretot si es té algun d’aquests factors de risc, ja que la detecció és clau:

-                      Edat avançada
-                      Antecedents familiars
-                      Pressió ocular elevada
-                      Miopia
-                      Diabetis o altres malalties cardiovasculars
-                      Cop fort als ulls

Escoltem a Joel Suárez, Cap d’Oftalmologia de l’Hospital de Mataró. Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil