Diumenge 14 de gener es presentarà l'agermanament amb Duefiumi (INNOCENTADA del 28/12/23)


El diumenge 14 de gener a les 18 hores, el govern de l'Ajuntament de Dosrius, acompanyat per representants del consistori de Duefiumi, presentarà a la ciutadania l'acord d'agermanament entre els dos municipis. L'acte és obert a tots els veïns i veïnes i es celebrarà a la sala de plens de l'Ajuntament de Dosrius.
Es tracta del primer acord d'aquestes característiques per ambdós municipis que els uneix el seu nom (Duefiumi significa Dosrius en italià) i una Fira Medieval. 

L'acord d'agermanament contempla col.laboracions a nivell educatiu amb intercanvis escolars i de gent gran, a més de projectes per a la promoció econòmica, culturals i festius, entre d'altres.
La signatura del conveni i l'acte oficial d'agermanament es celebrarà el dia següent, dilluns 15 de gener, a 2/4 de dues del migdia, també a la Sala de Plens, amb la participació de les alcaldesses de ambdós municipis: Fabrizia Cerroni Piglioni i l'alcaldessa de Dosrius. Abans es presentarà a aprovació l'acord de l'agermanament al plenari de l'Ajuntament de Dosrius.

DUEFIUMI
Duefiumi és una ciutat italiana situada a la regió de Llombardia, a 20 quilòmetres de Pavia i a 110 de Milà i que compta amb una població de 4.700 habitants que se centra essencialment en la viticultura i la producció d'arròs, cereals i productes lactis. És reconeguda a tota la Llombardia per la seva Fira medieval que se celebra el primer cap de setmana de març i que rep uns 25.000 visitants.

AGERMANAMENT
L'estiu del 2022 una delegació italiana va visitar Dosrius i en aquella trobada van iniciar-se les converses per impulsar un projecte de col-laboració i intercanvi. Una delegació de l'Ajuntament de Dosrius va tornar la visita a finals d'aquell mateix any per conèixer la "Fiera Medievale Lombardia". Així mateix, en la passada edició de la Fira del Bosc Medieval de Canyamars, celebrada el passat mes d'octubre, hi havia una estand a la plaça de l'església amb imatges i articles relacionats amb la "Fiera Medievale" italiana.

ACTIVITATS
Una de les primeres accions que es duran a terme fruit d'aquest agermanament serà el viatge d'intercanvi de persones grans. Aquest tipus de viatges funcionen de la manera següent: primer, una família (o un dels seus membres) s'allotja a casa de l'altra, i després, s'intercanvien els papers, i seran els amfitrions els qui viatgen a casa dels hostes. El gran avantatge és que les famílies s'hauran pogut conèixer abans de fer la reserva, per videoconferència. Així, en saber com és el seu company d'intercanvi abans de trucar a la porta, no haurà de passar per la difícil situació de quedar-se a casa d'algú que no coneix.

Aquest tipus dintercanvi és pioner a la nostra comarca, i compta amb el suport del Consell Comarcal i serà subvencionat en part per la Diputació. 
En breu s'obrirà el termini d'inscripció que es durà a terme des dels Localets, amb places molt limitades.

Coincidint amb la Nit de Foc de 2024 (revetlla de Sant Joan), Dosrius rebrà com a convidats la comparsa italiana "Il fuoco di Satana" i a "Giganti gobbi e scalzi", que vindrien a ser el que per a nosaltres són els "Isclots de Foc" i la "Colla Gegantera" de Dosrius i que faran una demostració de les seves habilitats en una nit que es preveu molt especial. Posteriorment les nostres colles de diables i de gegants, viatjaran a Itàlia en una data a concretar per unir-se a una jornada de festa a Duefiumi.




Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil