Presentació del llibre "Memòria col·lectiva de la Joventut Comunista de Mataró". Diumenge 19 de novembre



A càrrec del Sr. Ramon Morales.  
A les 11:30h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Dosrius
En acabar hi haurà un petit refrigeri per a tots els assistents. 

Organitza: Arxiu Municipal de Dosrius.

La història de la JCC a Mataró explicada en primera persona pels seus militants. El treball consta de 500 pàgines i ha estat coordinat per Ramon Morales Morago.
La JOVENTUT COMUNISTA DE CATALUNYA (JCC) va ser la primera organització política juvenil a Catalunya des de mitjans dels anys seixanta del segle XX fins acabada la Transició.

Els joves van ser, al conjunt de la població polititzada, una de les principals peces impulsores del canvi polític i social. Només cal atendre les estadístiques de la repressió i de les condemnes del franquista Tribunal d'Ordre Públic per verificar-ne l'empremta. La JCC de Mataró va constituir una de les principals i més nombroses organitzacions locals i una de les més actives de tot el país. Potser es deu a això que va concentrar en els seus membres una de les repressions més grans que la policia política va efectuar, incloent-hi el terrorisme d'estat, en una de les manifestacions més severes i deleznables que s'han comès.

En aquesta col·lecció de records podreu trobar mostres de "SANGRE, SUDOR Y LÁGRIMAS". SANG, perquè molts dels seus integrants van patir tortures, SUOR perquè van haver de dedicar moltes hores del seu temps a l'organització per al proselitisme polític i social i també per esquivar les bales que, de vegades, la policia va disparar en la seva persecució; i també LLÀGRIMES perquè el seu esforç va comportar el patiment de la impotència davant de la injustícia, la presó i l'exili. Tot i que van ser unes llàgrimes contingudes per no alimentar la desmoralització.

Aquest llibre vol incorporar-se a aquest moviment persistent de recuperació de la memòria històrica dels que més van deixar la pell i que són sistemàticament ignorats pels suposats herois de la ideologia identitària que tant ha dividit la classe treballadora a Catalunya.

Col·laboradors:
El llibre ha estat coordinat per Ramón Morales Morago i compta amb la col·laboració de  Pablo Morales Morago, Juan Ortiz Olmedo, Domènec Martínez Garcia, Antonio García Castillo “el Pestiñero”, Bienvenido Martínez Giménez “Matahari”, Antonio García Gámez “el Largo”, Juan Antonio Martín Duarte, Josefa (Pepi) Rodríguez Peral, Paco Rico, Ricardo Tenas, Antonio Jiménez Torres, José Rodríguez García “Corrientes”, Juan Flores “Julio”, Toni Calsapeu “Lucha”, Juan Fernández Celaya “Juanito”, Mari Morales Morago, Jordi Surinyach, Santi López, Paco Carnota, Pepi Barrena, Àngel Puig Boltà, Elena Castells, Helios Dalmau Morago, Miguel Guillén Burguillos y Genís Plana Joya. También se incluyen biografías de militantes históricos como Margarida Abril, Rossend Dalmau, Teresa Cortina, Daniel Plana y Josep Serradell “Román”.



Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil