Des del 15 de març i fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc. Si veus foc o fum truca ràpidament al @112



L’ús del foc a l’aire lliure és una activitat de risc d’incendi si es fa a menys de 500 metres de terrenys forestals, siguin boscos o matolls. Per això, des del 15 de març i fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc de tota mena en terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta. Hi ha algunes excepcions:

  • Es poden utilitzar les barbacoes d’obra amb mataguspires i fogons de gas dins de les parcel·les de les urbanitzacions.
  • Es poden utilitzar les barbacoes d’obra de les àrees recreatives que compleixen amb tota la normativa i, per tant, no siguin clausurades.
  • Si es disposa d’una autorització expressa emesa per la Generalitat per fer aquesta activitat. De forma habitual NO s’autoritzen focs recreatius o per cuinar aliments durant l’estiu.

És per això que et proposem que facis aquesta activitat a més de 500 metres de terrenys forestals en una barbacoa d’obra d’urbanització o d’una àrea recreativa.

Fer barbacoes dins d’una edificació tancada a 4 parets i amb la sortida de fums protegida és viable tot l’any i no necessita autorització.


NOTA: En cas d’activació del nivell 3 del pla ALFA queden prohibides totes les activitats amb risc d'incendi forestal


Sol·licitar l'autorització per a activitats amb risc d'incendi forestal

Font: Interior.gencat

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil