8M: Dia Internacional de les Dones


 

Els dies 8 i 10 de març s’organitzaran al municipi diferents propostes lúdiques i reivindicatives.

Dosrius tornarà a sortir al carrer aquest mes de març per reclamar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, i per fer visible i posar en valor el paper vital i essencial de la dona en la nostra societat. L’Ajuntament se suma un any més a la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. I amb l’objectiu de fer extensiva la celebració a tota la ciutadania organitza diferents esdeveniments lúdics i reivindicatius al municipi per a fer extensiu el missatge.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, convida la població a sumar-se a aquesta celebració, que defineix com a “necessària” per tal de continuar avançant cap a “una societat on la igualtat entre homes i dones sigui efectiva no només a nivell legal, sinó també en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana: entorn laboral, àmbit domèstic, institucions, etc.”.

Activitats per a tota la població

  • 8 de març (12 h): lectura del manifest oficial del 8M a l’Ajuntament
  • 10 de març (19.30 h): xerrada ”Som les bruixes d’avui” a càrrec de l’Associació de Dones Dosrius i amb la intervenció de Lídia Olles i Ame Soler. A la Sala de Plens de l’Ajuntament.
  • 10 de març (a continuació de la xerrada): “Cremem les desigualtats”, acte lúdic i reivindicatiu en favor de la plena igualtat de la dona, a càrrec de  la colla Isclots Diables Dosrius. Davant de l’Ajuntament.
  • 10 de març (21.30 h): sopar de dones a l’Espai Jove Dosrius. Venda de tiquets a l’Ajuntament (3,5€). 

Activitats als centres educatius

  • EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell: conte-contes per la igualtat. Els alumnes de l’Escola Castell de Dosrius explicaran contes als infants de l’escola bressol.
  • Escola Castell de Dosrius:
    • Tallers educatius d’igualtat de gènere i contra les violències: Contes de bona nit per a infants rebels, a càrrec de l’entitat Actura 12 S.L (8 de març).
    • Exposició dona treballadora: treball realitzat per l’alumnat del centre al voltant de la dona treballadora i que serà exposat per a tots aquells que el vulguin visitar (9 i 10 de març, de 16.30 a 17.30 h).
    • Plantada de dones: els alumnes faran “plantada” de QR pel municipi amb informació del treball de recerca que s’ha realitzat des del centre (a partir del 8 de març en diferents espais del municipi de Dosrius.
  • Institut Els Roures: 
    • Dificultats de les dones al món de l’esport, arts escèniques i televisió: treball de recerca de l’assetjament i les dificultats que pateixen les dones que es dediquen a l’esport, el cinema i al periodisme... Finalitzarà amb una exposició gràfica al centre.
    • Dones de ciència: es realitzaran tallers de ciència on les protagonistes seran les dones. El 6 de març faran una exposició als alumnes de l’Escola Castell de Dosrius.
    • Videoclip per la igualtat: creació i enregistrament per part dels alumnes d’un videoclip per fer visible la igualtat de gènere.

Dosrius Ràdio s'uneix com cada any al Dia Internacional de la Dona, recolzant aquestes dones, mares, germanes, tietes, companyes, amigues que se sacrifiquen pels seus drets i que tenen algun monstre per vèncer. És per això que pensem que és un dia en què la música també pot ser protagonista amb les moltes cançons dedicades a la dona que s'han compost i interpretat al llarg de la història. Cançons com aquestes.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil