Es dóna el tret de sortida al Centre BTT de Dosrius. Estarà ubicat a la Torre de les Aigües.

 



L’àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, a instàncies de l'Ajuntament de Dosrius, ha encarregat a una consultora externa especialitzada l’avantprojecte per a la seva creació, el segon Centre d'aquestes característiques a la comarca del Maresme. El primer es troba a Santa Sussana. 

Tot i que l’Ajuntament de Dosrius ja tenia interès a crear-lo (des del 2014), fins ara no ha estat possible ja que es considerava que els existents ja cobrien les necessitats de tot el territori.

"BTT" és una abreviatura de bicicleta tot terreny o mountain bike. Un centre "BTT" és un lloc on es poden llogar bicicletes de muntanya i s'ofereixen rutes o una sèrie d’itineraris de lliure accés perfectaments senyalitzats pensats per als practicants de la bicicleta tot terreny, tant per als iniciats com per als experts. La idea és que el Centre BTT que es creï a Dosrius tingui uns 230 km de recorreguts. 

Oferirà serveis com ara lloguer de bicicletes, reparacions i taller de manteniment per a les bicicletes. També disposarà de lavabos, dutxes i màquines de vending. 

A banda del vessant purament esportiu, aquest Centre BTT també inclourà informació sobre els diferents punts d’interès turístic. El futur centre de Dosrius serà un de la vintena d’espais reconeguts i homologats per la Xarxa de Centres BTT Catalunya.

Al 2019 ja es va planteja la rehabilitació de l’edifici històric de la Torre de les Aigües i d’adequació de l’espai com a Centre d’Interpretació Patrimonial i Punt d’Informació Turística; amb el propòsit de convertir aquesta icònica construcció de la vila -que actualment presenta importants deficiències- en un equipament cultural i turístic destinat a difondre el llegat històric, artístic i natural i promocionar els recursos i productes turístics del municipi.


Font: catalunyaesport.cat

Innocentada del 28/12/22

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil