Programa especial dedicat al "Vot de Poble". 05/05/22

 


La Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran i Dosrius Ràdio han organitzat un programa especial dedicat al "Vot de Poble" de Dosrius i de Canyamars i hem comptat amb la participació de Mª Àngels Jubany, Cristina Vilajoana, Roser Altarriba i Pepita Bruguera.


El Vot de Poble és una prometença feta a Déu o a alguns sants, gairebé sempre amb motiu d’alguna pesta o calamitat pública, que obliga un poble o una vila a celebrar la festa d’algun sant, fer una processó, celebrar alguna missa o alguna altra pràctica piadosa.

Als Països Catalans, són moltes les festes, processons o romeries que se celebren a causa d’algun vot, i per això reben el nom de votades (festes votades, processons votades, etc). Cal remarcar la festa de Sant Sebastià a Alaró (Mallorca), el Pelegrí de Tossa a Santa Coloma de Farners (Selva), la festa del Figueró a Vallcàrcara (Vallès Oriental), la de la Mare de Déu del Bonviatge a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), i una missa setmanal, cada divendres, a Taradell (Osona) per haver-se deslliurat del còlera.

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil