Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 22 de febrer a Catalunya

 

Activitats socials

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.


Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.


Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.


Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.


Empreses

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.


Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.


Hostaleria

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.


Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.


Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.


Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.


Represa de les activitats formatives o educatives no reglades i l’esport escolar per a joves escolaritzats a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de convivència estable definits per a l’activitat lectiva.


Comerç i centres comercials

30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials.


Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat i llibreries.


Esport

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure oberts amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones.


Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.


Competicions autoritzades: lligues regulars federades comarcals i accés a categories estatals.


Activitats recreatives

Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.


Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.


Universitats i escoles

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.


Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.


ESO, primària i infantil: presencialitat plena.


Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).


Represa de les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.


Font: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures/22-febrer/

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil