Tenim una edat ... i què / Eddy Grant - Gimme Hope Jo'Anna«Gimme Hope Jo'anna» (Català: Jo'anna Dóna'm Esperances) és una cançó original creada per Eddy Grant, que a més la interpreta. És una cançó dins el moviment reggae anti-apartheid, convertint-se pràcticament en el seu himne, ja que va ser escrita durant l'apartheid a Sud-àfrica. 

La cançó va ser prohibida pel govern sud-africà que no va poder impedir que fos àmpliament escoltada per tot el país. Va aconseguir la posició 7 en els UK Singles Chart, convertint a Grant en un Top 10 durant més de 5 anys.

"Jo'anna" a la lletra representa no només a la ciutat de Johannesburg, sinó també a el nou govern de Sud-àfrica que va acabar amb el sistema apartheid. Soweto és un barri negre proper a Johannesburg, conegut pel seu paper en la resistència contra l'apartheid coneguda per "escórrer a través de les fronteres enemigues" per lluitar en altres països, sobretot a la Guerra Civil Angolesa. L'arquebisbe és Desmond Tutu, que va guanyar el Premi Nobel de la Pau per la seva oposició a l'apartheid.

Font: https://es.wikipedia.org/wiki/Gimme_Hope_Jo%27anna
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)
Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil