Història d'una passera (ara que es parla tant)



"Passera per a vianants a la riera de Canyamars, al seu pas pel carrer Esteve Albert de Dosrius.

Aquest és un projecte que s’ha anat transformant, d’acord amb les exigències d’altres administracions. <...un projecte amb unes plataformes lleugerament elevades...>

Consisteix en adequar el carrer Esteve Albert, a l’alçada del lloc on es travessa la riera de Canyamars. 
L’Administració en competència de rieres ens ha anat autoritzant, de paraula, una actuació, però, més tard, per qüestions tècniques i de jurisprudència sortides recentment ens ha hagut de fer entendre que seria impossible poder executar l’obra que inicialment s’havia vist amb bons ulls.

Vàrem començar redactant un projecte amb caixons prefabricats, però arran de l’evolució d’aquest tipus d’obres en altres municipis i la problemàtica que generaven els serveis afectats, l’ACA ens va recomanar que retiréssim el projecte i féssim una passera per a vianants.

Un cop redactat el projecte de la passera de vianants, els actuals responsables de l’ACA han informat desfavorablement el projecte, ja que el càlcul de 500 anys de retorn per possibles aiguats, fa que no sigui viable aquesta nova infraestructura.

Els responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua, en reunions de treball amb els equips tècnics i polítics de l’ajuntament, ens han aconsellat que anem per la línia de redactar un projecte amb unes plataformes lleugerament elevades i posades al llit de la mateixa riera, de manera que es pugui travessar sense cap problema, quan baixi poc cabal d’aigua. Quan la rierada sigui quantiosa, no hi haurà cap perill ni entrebanc perquè l’aigua passi per sobre d’aquestes plataformes.


Per a aquesta obra hi ha una subvenció de la Generalitat de Catalunya, per import de 92.076,29 euros i de la Diputació de Barcelona per un import d’ 11.404,98."


Font: El Full Nº29, Juliol 2012






"A l’últim Full sortien fotografies de l’obra de la Passera del carrer Esteve Albert, al seu pas per la riera de Canyamars, pràcticament acabada. Ara ja la podem donar com objectiu assolit, tot i que caldrà fer una petita actuació a la riera, perquè quan l’aigua passi per sota les passeres, principalment la d’aigües amunt, quedin menys entrebancs encallats quan baixa una rierada forta.

Cal tenir en compte l’aiguat que va caure el dia 11 de setembre, que es considera un dels tres més importants dels últims 50 anys, i que la passera va funcionar molt correctament, engolint tota l’aigua que baixava, tot i no haver-se fet aquestes actuacions de millora.
Aquesta no és l’actuació que li hagués agradat a l’ajuntament, però atenent que és competència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ens vam veure obligats a fer aquest format de passera, després d’haver presentat dos projectes, que van ser desestimats per l’ACA."

Font: El Full Nº32, Desembre 2013



Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil