Dosrius ha dit "SÍ" a la República Catalana


Segons va dir ahir nit el batlle de Dosrius, Marc Bosch "Grosso modo: 

Cens aproximat al municipi de Dosrius: 4035 electors 
Han votat: 1842 - 45%
Si - 1528 - 82,6%
No - 111"


Actualització "La Vanguardia", 03/10/2017










Marc Bosch: "En cap moment va haver cap agressió per part dels veïns concentrats"





L’alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), va ser atès, ahir, a l’hospital de Mataró després de ser agredit a cops de porra durant una de les dues càrregues policials que la Guàrdia Civil va fer al municipi. Bosch es trobava a l’escola Castell, convertida en un dels col·legis electorals, quan un ampli dispositiu va irrompre al centre i es va endur tot el material relacionat amb el referèndum. L’actuació hauria deixat, segons algunes fonts, una desena de ferits. 

A banda de Dosrius, al Maresme es van viure greus càrregues policials a Sant Cebrià de Vallalta i a Sant Iscle de Vallalta, que els veïns consideren que van ser del tot “desproporcionades” pel volum d’agents. Per impedir l’accés de la Guàrdia Civil, es va tallar també la carretera fins a Òrrius i es van col·locar bancs de l’església de Canet al carrer per protegir el centre parroquial, on es votava.

Font: El Punt Avui. Edició Maresme - 02/10/2017




Una càrrega de la Guàrdia Civil a Dosrius acaba amb 9 ferits a l'hospital
L'escola Castell, un dels tres col·legis electorals del referèndum a Dosrius, ha viscut un enfrontament considerable aquest diumenge. Els fets han passat a dos quarts de tres, quan un centenar de veïns s'han situat davant de la quarantena d'agents de la Guàrdia Civil que han creuat el pati per intentar entrar-hi.

Segons han explicat els veïns, l'alcalde del poble, Marc Bosch, s'ha posat al davant de tothom amb les mans alçades i els guàrdies civils li han passat per sobre i han repartit cops de porra al cap, a les cames i a les costelles a molts dels concentrats.


"Han començat a repartir cops de porra a tort i a dret, a tothom, sense pietat"
Ferran Solé és un bomber ferit que ha narrat en primera persona com s'ha viscut la càrrega policial en un col·legi electoral de Dosrius. Solé ha explicat que almenys han evacuat nou persones en ambulància a l'Hospital de Mataró i que l'alcalde ha quedat ingressat.


L'alcalde de Dosrius rep cops de porra durant una càrrega de la Guàrdia Civil i l'han de traslladar a l'hospital
ACN Dosrius.-L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), és a l'Hospital de Mataró fent-se proves per conèixer l'abast dels cops de porra que ha rebut durant la càrrega policial de la Guàrdia Civil a l'Escola Castell del municipi. Bosch participava del referèndum amb la resta de veïns del poble quan un ampli desplegament de la Guàrdia Civil ha irromput a les instal·lacions i s'ha endut tot el material relacionat amb el referèndum d'autodeterminació. En aquest municipi del Maresme, geogràficament molt dispers, els agents també han actuat al casal del nucli urbà de Canyamars, també habilitat com a col·legi electoral aquest 1-O. Com en la resta de pobles i ciutats on s'han produït incidents, la Guàrdia Civil ha carregat contra persones vulnerables que eren a la porta dels col·legis.



Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil