DOSRIUSRADIO.CAT El Portal d'Informació de Dosrius - info@dosriusradio.cat
Hot Bear. Novetats. Actualitzada

L’Arxiu Comarcal del Maresme ingressa la col•lecció de pergamins procedent del Mas Vallmajor de Dosrius.
Es tracta d’una col·lecció força notable de pergamins que recullen una mostra de les principals actuacions jurídiques i administratives que dugué a terme la família Vallmajor entre els segles XII i XVIII. Es tracta d’una de les famílies més rellevants del terme de Dosrius durant l’Edat Mitjana i Moderna i per mitjà de la documentació es pot entreveure la important acumulació de patrimoni que dugueren a terme els Vallmajor. Entre els documents del fons destaca un privilegi Reial de 1322 de Jaume II, una butlla pontifícia signada pel Papa Urbà VIII al segle XVII, una crida o proclama de don Gerónimo Girón, Motzeuma, Ahumada i Salcedo relativa a la publicació dels preus barcelonins sobre la fusta, i un diploma de provincial de l’orde dels carmelites descalços de Catalunya i Balears en reconeixement a un dels membres de la família Vallmajor.
 La cessió en comodat d’aquesta important col·lecció documental permet aportar noves dades al passat de Dosrius. Els documents digitalitzats i la seva descripció ja són consultables al portal “Arxius en línia” de la Generalitat de Catalunya per agilitzar la consulta dels usuaris.
Consulteu-los a arxius en línia  

Font: Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC)
Segueix-nos a:

El + Destacat

Història d'una passera (ara que es parla tant)

"Passera per a vianants a la riera de Canyamars, al seu pas pel carrer Esteve Albert de Dosrius. Aquest és un projecte que s’ha ...

Entradas recents

Els vídeos + (més) destacats

Hot Bear Selected Sesions Hot Bear Hot Bear Black Label

El més vist

Novetats Discogràfiques

Que fan a la tele?

Novetats - El portal de Música

Top Singles Chart & Best Hits