Millora dels accessos al Parc del Montnegre i el Corredor



La Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” han realitzat el projecte de millora dels accessos i ampliació de les zones d’aparcament per a visitants al sector Corredor del Parc del Montnegre i el Corredor.S’ha intervingut a l’accés al Parc des del coll de Can Bordoi, al terme de Llinars del Vallès, i també a les zones del dolmen de Pedra Gentil i el pont de Can Pradell, a Vallgorguina.La inversió realitzada ha estat de 57.440 euros aportats per l’Obra Social “la Caixa” i en l’execució dels treballs hi han participat quatre persones en risc d’exclusió social pertanyents a l’empresa d’inserció Dimas.

La Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” han realitzat obres de restauració dels accessos per a visitants a les principals entrades del sector del Corredor, dins el del Parc del Montnegre i el Corredor. Concretament s’ha intervingut a l’accés del coll de Can Bordoi, al terme de Llinars del Vallès, i el pont de Can Pradell i el dolmen de Pedra Gentil, a Vallgorguina, amb una ampliació del nombre de places d’aparcament i la seva integració en l’entorn natural del Parc.


Ampliació de les zones d’aparcament

Els treballs de millora en els aparcaments han consistit en refer el ferm per facilitar el drenatge, renovar el mobiliari d’obra obsolet per material de fusta i col·locació de tanques en els punts de recollida de deixalles.

Amb les actuacions realitzades a l’aparcament del coll de Can Bordoi, s’ha ampliat la capacitat en quatre places, amb una major integració de tot el conjunt. Al dolmen de Pedra Gentil s’ha fet un accés nou per disminuir els efectes erosius molt evidents que hi ha per l’accés antic, i s’han eliminat els esgraons d’obra i s’han instal·lat tanques de seguretat i dissuasives.

També s’han arranjat infraestructures ramaderes a Can Bosc, on s’han eliminat dos tancats ramaders obsolets i se n’ha fet un de nou amb material més integrat amb l’entorn. El projecte es completarà amb la sembra i recuperació de pastures destinades a la producció ramadera i la plantació complementària d’arbres productors de fruits aprofitables per a la fauna silvestre.

La inversió econòmica realitzada en aquest conjunt d’actuacions ha estat de 57.440 euros, aportats per l’Obra Social “la Caixa”, i han participat quatre persones en risc d’exclusió social de l’empresa d’inserció Dimas.

El sector culminant del Corredor, per la seva bona accessibilitat i pels equipaments i espais que ofereix als visitants, és la zona de major afluència del Parc del Montnegre i el Corredor. Precisament, aquestes zones, al ser espais estratègics per a l’accés i la mobilitat dins del Parc, necessiten d’una major intensitat d’intervencions per tal de disminuir els efectes de l’impacte dels visitants

Imatge: Parc Montnegre-Corredor. Adequació aparcament a Can Bordoi (diba)
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil