25 de novembre, Día internacional per a l'eradicació de la violència envers les dones

Campanya institucional 25 de novembre 2016


DIA INTERNACIONAL PER A L'ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de Novembre se celebra el dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, per manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.
Des de fa anys les Institucions públiques, tant autonòmiques com locals, desenvolupen un seguit d'activitats de sensibilització en el marc d'aquesta commemoració. Aquestes accions resulten clau per treballar la prevenció de la violència masclista i per tant incidir en la cultura i l'imaginari col•lectiu. I en especial, en el missatge que estan rebent les noves generacions a través dels mitjans de comunicació, educatius, culturals, i altres agents socialitzadors. Així ho reconeix tant la nostra legislació estatal com autonòmica i també ho emmarca el Conveni d'Estambul del Consell d'Europa del 2011.
El Dia Internacional contra la Violència vers les dones va ser aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides a la seva resolució 50/134 el 17 de desembre de 1999, i se celebra anualment cada 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal.[1]
La proposta perquè se celebrés en aquesta data la va realitzar la República Dominicana, amb el suport de seixanta països.



Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil