Portada "El Punt Avui", Edició Maresme 09/08/16 "L'Ajuntament de Dosrius reprèn el projecte per dotar-se d'una biblioteca"



L'Ajuntament de Dosrius vol posar fil a l'agulla i dotar-se d'una biblioteca. Un projecte que arrenca fa alguns anys, però que ara el govern municipal s'ha vist obligat a començar de zero. L'alcalde, Marc Bosch (ERC), explica que el govern anterior va enllestir una proposta d'equipament per a la qual la Generalitat va concedir una subvenció de 500.000 euros. Un ajut que Bosch dóna per perdut perquè l'obra s'havia d'adjudicar com a mínim en data 31 de desembre del 2015. 

Una situació que no s'ha donat perquè, entre altres circumstàncies, no estava
redactat ni el projecte executiu, ni es disposava dels diners per finançar la resta de l'edifici, que estava valorat en 1,2 milions d'euros aproximadament. “Em dol personalment perquè és una qüestió prioritària i un servei essencial que calia cobrir, però ara hem d'aprofitar per repensar l'equipament i donar sortida a altres mancances de serveis”, hi afegeix l'alcalde.


Per aquest motiu, a banda de la biblioteca, el futur centre cultural també es preveu que pugui contenir l'arxiu municipal i un auditori polivalent amb capacitat per a unes 200 persones. L'espai escollit per construir-lo no ha canviat i continua sent la zona de Can Batlle –on també s'ha de fer el futur institut– a tocar de l'actual camp de futbol i de la piscina municipal. De moment, ja s'ha atorgat a l'Ajuntament, en aquest cas a través de la Diputació, una subvenció de 50.000 euros per fer el projecte definitiu, i la intenció és acabar el mandat amb una proposta tancada i, en el millor dels casos, amb l'obra iniciada. Bosch destaca que Dosrius, per nombre d'habitants, fa anys que li pertocaria disposar d'un servei com aquest, que ara es cobreix amb el bibliobús.

Ara, obrir els carrers
El primer pas per tirar endavant el projecte passa per urbanitzar la finca de Can Batlle i per obrir els nous carrers. L'actuació, que també disposa d'una ajuda de la Diputació de 400.000 euros, està previst que es porti a terme entre el 2017 i el 2018, segons l'alcalde. Un temps més que suficient per definir la futura biblioteca i per trobar el finançament necessari per posar en marxa les obres tan aviat com sigui possible.

Font: El Punt Avui. Lluís Martínez
Imatge: Andreu Cabot, any 2010


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil