15 de març, Dia Mundial del Consumidor



El 15 de març de 1962, John F. Kennedy, president dels EUA, va pronunciar un discurs, davant el Congrés d'aquest país, incidint en els drets dels consumidors. Alguns anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.

 
En relació amb aquesta efemèride, l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, va proposar l'any 2011 organitzar de manera periòdica, una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part, adreçada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari.

Per aquesta edició de l'any 2016 el tema escollit ha estat el foment entre la ciutadania, des de la perspectiva d'un consum responsable i reflexiu, de l'estalvi en les factures dels principals subministres bàsics a la llar: aigua, electricitat i gas, recursos que suposen una despesa gens menyspreable en les economies familiars i la gestió dels quals té alhora un important impacte mediambiental.


Agenda d'activitats al Maresme


Font: Diputació Barcelona
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil