Dosrius s'adhereix al projecte que pretén atreure nous inversors a la comarca que ajudin a crear llocs de treball


Els ajuntaments d'Arenys de Mar, Calella, Dosrius, Mataró, Sant Pol de Mar i Premià de Mar van formalitzar ahir l'adhesió al projecte que lidera la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (Fagem) i Llavaneres per promoure els polígons d'activitat econòmica de la comarca. Els sis municipis s'afegeixen als dotze que ja en formaven part, a més del Consell Comarcal i de diverses entitats empresarials. L'alcalde de Llavaneres, Joan Mora, va explicar que els objectius del pla, que es va gestar fa un any, continuen sent els mateixos i no són altres que fer pinya per revitalitzar l'economia del territori mitjançant la reactivació dels polígons industrials sense activitat, la potenciació dels existents perquè siguin més competitius i, sobretot, l'atracció d'inversors. En aquest sentit, va animar els ajuntaments que encara no s'hi han sumat perquè ho facin ja que per Mora es tracta d'una peça clau per combatre l'atur i crear llocs de treball.


Una de les actuacions que ja s'han portat a terme en el marc d'aquest pla és la creació d'un protocol per atendre peticions d'informació per no perdre cap oportunitat de negoci. Així, si un empresari no troba el que busca en un municipi concret, a través de la coordinació d'aquest programa pot descobrir que a pocs quilòmetres de distància potser hi ha el que busca, sense haver de marxar fora del Maresme. La presidenta de la Fagem, Roser Moré, va avançar que per aconseguir ordenar tota l'oferta industrial s'elaborarà un mapa exhaustiu de tots els polígons de la comarca. Un dels impediments per a la implantació de noves indústries és la necessitat d'adaptar el sòl disponible a la demanda existent i aconseguir grans àrees de terreny perquè, segons Moré, s'hi puguin instal·lar “macroprojectes empresarials” que ara ho tenen complicat.

El Tecnocampus, també
A més de donar a conèixer el pla a les administracions, com ara la Generalitat, perquè se'ls tingui en compte de cara a futurs inversors, un altre dels reptes és aprofitar l'experiència i el coneixement que pugui aportar el Tecnocampus de Mataró, que també s'ha afegit a la iniciativa. El parc tecnològic té en marxa un portal per atreure i canalitzar propostes empresarials en aquest sentit, i treballa des de fa alguns anys en una plataforma específica en què les companyies dels set polígons de la capital del Maresme han pogut compartir coneixement i traslladar a les administracions les propostes de millora. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, va anunciar que per començar a caminar s'ha demanat una subvenció de 15.000 euros a la Diputació. “En situacions complicades com les actuals, hem de crear noves inèrcies per generar riquesa”, va afegir-hi Martínez, que també va destacar que el Maresme és la comarca més emprenedora del país i que això fa que sigui un territori molt atractiu i amb fortes expectatives de negoci.

Font: El Punt Avui / Texte: Lluís Martínez. 06/02/2016
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil