Mercat de Vi i Formatge Dosrius - Dissabte 30 de gener


Dissabte 30 de gener a la plaça de l'Ajuntament i durant tot el dia.
És un mercat temàtic i divulgatiu que té com a protagonistes aquests dos aliments i omple de parades i de colors els diferents racons de Catalunya.

FEM CULTURA. El Mercat del Vi i Formatge munta una exposició explicativa dels processos de producció del vi i del formatge, tipologies, sistemes d'envasat, a més de d'elements demostratius reals com botes, lleteres, taps de suro, entre altres.


Aquest mercat, que tindrà una vessant comercial i una altra de divulgativa. L’espai amb els estands estarà completat per una sèrie de plafons informatius que explicaran el procés d’elaboració tant del vi com del formatge, i la importància dels elements que intervenen en el procés. Així, quant als vins, el mercat comptarà amb marques dels millors vins de les diverses Denominacions d’Origen de Catalunya: el celler Altrabanda (DO Alella), Vinya Canyal i Sinols (DO Empordà), i d’altres de les DO Penedès, DO Pla de Bages o els vins de taula de Calonge.

Pel que fa als formatges, s’hi podrà trobar els formatges d’ovella i de cabra rentats amb aigua de mar de la formatgeria Artefor de Vilassar de Dalt; els de llet de búfala de la formatgeria Cal Maties de Moià, a més de la resta de les seves varietats; les especialitats en formatge de llet d’ovella, cabra i vaca de la formatgeria Roura-Soler de Sant Pau de Segúries; i formatges que gràcies a la seva respectuosa elaboració conserven totes les propietats de la llet de cabra, de la mà de Formatges Quitèria d’Almacelles. Hi haurà també alguns formatges de llet de cabra de Canàries, i altres procedents de França i d’Itàlia.

Finalment, el mercat comprendrà d’altres paradetes amb productes artesans habituals d’aquest tipus de fires, com ara els reconeguts embotits Gori de la Vall d’en Bas, els làctics de Masia Els Fontirons de L’Espunyola, olives farcides, varietats amb nous, salses i melmelades, empanades argentines i garrapinyades, entre d’altres. Per tots aquells que en vulguin saber més, es poden adreçar a la pàgina de facebook del mercat.(*)

(*)Font: Ajuntament de Dosrius

Organitza: Eixmedia 
Col-labora: Ajuntament de Dosrius
Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil