Aquest
mercat, tindrà una vessant comercial i una altra de divulgativa.
L’espai amb els estands estarà completat per una sèrie de plafons
informatius que explicaran el procés d’elaboració tant del vi com del
formatge, i la importància dels elements que intervenen en el procés.
Així, quant als vins, el mercat comptarà amb marques dels millors vins
de les diverses Denominacions d’Origen de Catalunya: el celler
Altrabanda (DO Alella), Vinya Canyal i Sinols (DO Empordà), i d’altres
de les DO Penedès, DO Pla de Bages o els vins de taula de Calonge.
Pel
que fa als formatges, s’hi podrà trobar els formatges d’ovella i de
cabra rentats amb aigua de mar de la formatgeria Artefor de Vilassar de
Dalt; els de llet de búfala de la formatgeria Cal Maties de Moià, a més
de la resta de les seves varietats; les especialitats en formatge de
llet d’ovella, cabra i vaca de la formatgeria Roura-Soler de Sant Pau de
Segúries; i formatges que gràcies a la seva respectuosa elaboració
conserven totes les propietats de la llet de cabra, de la mà de
Formatges Quitèria d’Almacelles. Hi haurà també alguns formatges de llet
de cabra de Canàries, i altres procedents de França i d’Itàlia.
Finalment,
el mercat comprendrà d’altres paradetes amb productes artesans
habituals d’aquest tipus de fires, com ara els reconeguts embotits Gori
de la Vall d’en Bas, els làctics de Masia Els Fontirons de L’Espunyola,
olives farcides, varietats amb nous, salses i melmelades, empanades
argentines i garrapinyades, entre d’altres. Per tots aquells que en
vulguin saber més, es poden adreçar a la pàgina de facebook del mercat.
Font: Ajuntament de Dosrius