DOSRIUSRADIO.CAT El Portal d'Informació de Dosrius - info@dosriusradio.cat
Hot Bear. Novetats. Actualitzada

Festa Major de Sant Llop. Qui era Sant LLop?


Sant Llop és copratró de la parròquia de Dosrius i actualment i des de fa molts anys, el cap de setmana més proper a l’1 de setembre, festivitat del sant, se celebra la Festa Major de Dosrius en honor seu, amb un aplec a l’ermita.
Algunes advocacions d’esglésies d’origen medieval són de procedència franca. Aquest seria el cas del Sant Llop de Dosrius. Sant Llop va néixer a Orleans vers l’any 609. Va ser bisbe de la Ciutat de Sens i durant el seu mandat es va oposar al rei merovingi Lotari, el qual el va 4 desterrar i després perdonar. El seu culte servia com a invocació contra els llops i era protector de les pastures i de la ramaderia. També s’usava la seva protecció contra les febres, epidèmies i por dels nens. 

... / ....

El 1353, la capella es troba citada sota l’advocació de santa Eulàlia. Del 1508 al 1658, se cita com a capella de Sant Llop i Santa Eulàlia. En aquesta època deuria ser quan es féu el vot del poble pel qual se li demanà i demana protecció contra el mal de coll i esquinença, i cada 1 de setembre se celebra l’aplec on es beneeixen els típics panets protectors.  

Font: Neus Alsina, M. Àngels Jubany Pinós 


Segueix-nos a:

Consell Comarcal del Maresme

El + Destacat

Història d'una passera (ara que es parla tant)

"Passera per a vianants a la riera de Canyamars, al seu pas pel carrer Esteve Albert de Dosrius. Aquest és un projecte que s’ha ...

Entradas recents

Per descobrir ....

Hot Bear Selected Sesions Hot Bear Hot Bear Black Label

El més vist

Primera Fila

Novetats Discogràfiques

El Portal de Música

Música El Pais

Plásticos y Decibelios

Rockdelux News

Que fan a la tele?

Top Singles Chart & Best Hits