Escoltes una playlist sincronitzada. No és una emissió en directe

Qui era Sant LLop?


Sant Llop és copratró de la parròquia de Dosrius i actualment i des de fa molts anys, el cap de setmana més proper a l’1 de setembre, festivitat del sant, se celebra la Festa Major de Dosrius en honor seu, amb un aplec a l’ermita.
Algunes advocacions d’esglésies d’origen medieval són de procedència franca. Aquest seria el cas del Sant Llop de Dosrius. Sant Llop va néixer a Orleans vers l’any 609. Va ser bisbe de la Ciutat de Sens i durant el seu mandat es va oposar al rei merovingi Lotari, el qual el va 4 desterrar i després perdonar. El seu culte servia com a invocació contra els llops i era protector de les pastures i de la ramaderia. També s’usava la seva protecció contra les febres, epidèmies i por dels nens. 

... / ....

El 1353, la capella es troba citada sota l’advocació de santa Eulàlia. Del 1508 al 1658, se cita com a capella de Sant Llop i Santa Eulàlia. En aquesta època deuria ser quan es féu el vot del poble pel qual se li demanà i demana protecció contra el mal de coll i esquinença, i cada 1 de setembre se celebra l’aplec on es beneeixen els típics panets protectors.  

Font: Neus Alsina, M. Àngels Jubany Pinós 


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil