Nou disc de Ebri Knight: Foc !

En un primer moment el grup aparegué amb el nom de Nota Negra (anagrama d'Argentona) i posteriorment, després del canvi d'alguns components, la banda prengué el seu nom actual.
El nom Ebri Knight és un joc de paraules que combina la pronúncia catalanitzada d'"every night" ("cada nit" en anglès) amb la simbologia medieval del cavaller (Knight), més el lloc on neix la música celta tradicional: les tavernes (Ebri). Inicialment, el grup buscava barrejar els sons de la música celta amb estils completament diferents i distanciats d'aquest com el rock i el punk. I des d'un començament, el grup va prendre melodies pròpies del seu poble, amb els instruments tradicionals i les veus de la música tradicional de Catalunya. Tot i que bona part de la seva música està composta a partir de melodies de música celta irlandesa. Ebri Knight, buscava aquest ambient festiu i alhora contundent que d'altres grups de folk punk internacionals ja havien desenvolupat com Dropkick MurphysFlogging Molly o The Pogues.

La seva primera actuació en un escenari tingué lloc el 22 d'abril de 2005 amb un concert de presentació al Casal de Barri de les Esmandies de Mataró (el Maresme). Ja en aquell moment la banda barrejava una base de rock (baix, guitarra, bateria i teclat) amb instruments de clau celta com el violí, la flauta travessera o la mandolina.
El 2012 presentaren el seu primer disc "Tonades de fa temps" i el distribuïren al llarg dels Països Catalans, en una gira de més de 50 concerts. Aquest primer disc ja decidiren publicar-lo lliurement a Internet, oferint-lo en descàrrega lliure a la seva web alhora que a plataformes de distribució musical com Bandcamp. També gravaren el seu primer videoclip del single "Després de sopar".
El 2013 seria l'any de màxima difusió, quan varen presentar el seu segon disc "La palla va cara", que comptà amb la col·laboració de Joan Vilamala d'Els esquirols, Àlex Vendrell d'Inadaptats i Eina, i Josep Bordes, més conegut com a Pepet i Marieta. També Xabi Arakama (Trikizio, Obrint Pas) i Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, i Gerard Alís a les flautes i cornamuses. Com en el cas de "Tonades de fa temps", aquest disc també el posaren des del primer dia disponible per descàrrega lliure a Internet a Bandcamp i d'altres plataformes de distribució musical, i un temps després es publicà també en format físic digipak. Fou en aquest any que actuaren en festivals com el Rebrot 2013 entre d'altres.
A principis de l'any 2014 varen ser guardonats amb el Premi Enderrock al millor disc de folk i noves músiques del 2013 per votació popular, i així consolidaren dues temporades amb més de 100 concerts. Van tancar la gira d'aquell any a la sala de concerts Músic Hall de Barcelona amb l'espectacle "La última nit de sega", amb les entrades exhaurides.
El 23 de febrer de 2015 varen presentar el seu tercer disc d'estudi, titulat "Foc!" a través de la seva pàgina de Bandcamp que ja pogeu descarregar desde aquest enllaç: http://ebriknight.bandcamp.com/

Font: Viquipèdia

Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil