L'Ajuntament de Dosrius llança una campanya de conscienciació per prevenir incendis forestals

 


El consistori vol difondre pràctiques segures i de sensibilització per prevenir aquests desastres naturals.

L'Ajuntament de Dosrius inicia una nova campanya de conscienciació destinada a la prevenció d'incendis forestals, reconeixent que la majoria dels incendis són causats per activitats humanes quotidianes. Aquesta iniciativa se centra en la difusió de pràctiques segures i la sensibilització de la població sobre la importància de prevenir aquests desastres naturals.

La campanya subratlla la necessitat de seguir una sèrie de consells per evitar la propagació del foc, com ara:

  • No llençar burilles enceses ni llumins, ja sigui caminant o des de la finestra del cotxe.
  • No llançar coets, petards, focs d’artifici, globus o altres artefactes amb foc en zones de perill, incloent camps rasos, terrenys agrícoles i urbanitzacions envoltades de bosc.
  • No utilitzar barbacoes no autoritzades, assegurant-se que aquestes siguin d’obra i equipades amb mataguspires.
Per garantir que aquesta informació arribi a tots els veïns, l'Ajuntament ha editat i distribuït díptics informatius amb consells per prevenir incendis, instruccions d'autoprotecció i pautes a seguir en cas d'emergència. A més, s'han creat materials específics per als nens i nenes de l'Escola Castell de Dosrius i l'Institut Els Roures, així com per als usuaris de "Els Localets".

El municipi de Dosrius disposa del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), una eina essencial per a la planificació i gestió d'emergències. Els principals objectius d'aquest document són prevenir i controlar els riscos que afecten persones i béns, així com garantir una resposta adequada davant possibles situacions d'emergència.

Amb aquesta campanya, Dosrius reafirma el seu compromís amb la seguretat i el benestar dels seus ciutadans, promovent hàbits responsables i segurs per a la protecció dels espais naturals del municipi.







Díptic Indendis forestals

https://www.dosrius.cat/media/repository/noticies/2024/06._Juny/INCENDIS_gent_gran.pdf

https://www.dosrius.cat/media/repository/noticies/2024/06._Juny/INCENDIS_Nensinenes.pdf



Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès


Deixalleria mòbil