El CAP d’Argentona organitza tallers grupals d’acompanyament emocional per a adolescents




Es treballa amb joves dels instituts d’Argentona i Dosrius, als quals l’orientadora psicopedagògica del centre ha detectat algun tipus de malestar emocional.
El projecte està liderat pel psicòleg referent de benestar emocional comunitari (RBEC), Ricard Jorge, en col·laboració amb el programa Salut i Escola.

L'adolescència és una etapa crucial del desenvolupament de la persona que es caracteritza per uns importants canvis físics, emocionals i socials. Uns canvis que poden provocar una sèrie de desajustaments i conflictes amb la família, els amics o l'àmbit educatiu, que són la causa d'un malestar emocional o patiment, expressat a través de conductes preocupants, inquietants i, a vegades, de risc.

Per fer front a aquest problema de gestió de les emocions, professionals del CAP d’Argentona han creat el programa “Connectem”, que s’ha posat en marxa a l’Institut d’Argentona i l’Institut Els Roures de Dosrius i en el que ja han participat un total de 15 joves.

El projecte està liderat pel psicòleg referent de benestar emocional comunitari (RBEC) del CAP d’Argentona, Ricard Jorge, en col·laboració amb el programa Salut i Escola. Consta de 4 o 5 sessions que es fan dins l’horari escolar i es treballa amb nois i noies dels instituts d’aquestes localitats als quals, l’orientadora psicopedagògica del centre ha detectat algun tipus de malestar emocional.

Els objectius de “Connectem” són:

- Crear un espai d’informació i intercanvi de recursos que afavoreixi el benestar emocional d’aquests joves.
- Oferir-los un espai de contenció emocional.
- Contribuir a la construcció de la seva identitat personal.
- Ajudar-los a adquirir habilitats socials i competències emocionals.
- Detectar situacions de patiment psicològic.

Per treballar tots aquests temes, s’empren eines com l’art col·lectiu, la psicomotricitat o el teatre.

En el últims dos mesos han participat en aquest programa, de forma voluntària, un total de 15 adolescents, 9 alumnes de 3er i 4rt i batxillerat d’Argentona i 6 alumnes de 2on d’ESO de Dosrius, que han valorat el programa amb un 4,2 sobre 5 de mitjana.

Aquest mes d’abril comença una nova edició del “Connectem” a l'institut d'Argentona amb alumnes de 1er i 2on d'ESO.


Segueix-nos a:

Entradas Recents


El més vist (aquesta setmana)




Informació d'interès

Informació d'interès

Deixalleria mòbil